Halep’te son durum: Savran’a bomba yağıyor


Savran cebinde sadece 7 köy IŞİD kontrolünde bulunuyor

FLAŞ: Halep’te son durum: Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ABD’nin başını çektiği koalisyonun yoğun hava saldırıları sonucu Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) boşalttığı bölgelerde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, kontrol sağlamaya devam ediyor.

Halep kuzeyinde 24 Ağustos’ta başladığı duyurulan “Fırat Kalkanı” operasyonu kapsamında Halep kuzeyindeki çatışmalar Dabık’a (Savran) dayandı. Dün bölgede TSK’ya bağlı AWACS uçağı radar kayıtlarına girmişti.  Bugün ise İncirlikten kalkan ABD ve TSK uçakları Savran’ı sabah saatlerinden itibaren bombalamaya başladı. 
Saldırılarda 24 IŞİD mensubunun hedef alındığı bildirildi. TSK destekli ÖSO güçlerinin ise “Dabık cebi” olarak adlandırılan alanın kırsalında kontrolü sağladığı, ancak merkeze henüz girmediği öğrenildi. Son saldırılarda Kafrah ile Duvaybik köyleri ÖSO kontrolüne geçmişti.
Dabık, Halep’te El Bab bölgesinden sonra IŞİD’ın en önemli ikinci merkezi konumunda bulunuyor. TSK’dan yapılan açıklamada ise, “Tespit edilen 74 DEAŞ hedefine, ateş destek vasıtalarınca atışlar yapılarak,
ÖSO’nun ileri harekatı desteklendi, belirlenen hedefler imha edildi” denildi. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir