FLAŞ: Halep’e bomba yağıyor


Halep’te son durum

Halep’te son durum: 

Suriye’nin kuzeyindeki Halep ilinin muhaliflerin kontrolündeki semtleri, dün öğleden bu yana yoğun hava saldırısına maruz kalıyor.
Halep’teki sivil savunma yetkililerinden Bibers Mişal AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Esed rejimi ve Rusya’ya ait savaş uçakları dün sabahtan beri Halep semalarından hiç ayrılmadı” dedi.
Mişal, Halep’in doğusunda muhaliflerin kontrolündeki Şear, Salahaddin, Muyesir, Mesekin Hanano, Haydariye ve Sahur semtlerinin karadan da hedef alındığını söyledi.
Şear semtinde bir okulun da vurulduğunu belirten Mişal, ”Sivil savunma ve sağlık ekipleri yoğun saldırılar nedeniyle olay yerlerine ulaşmakta güçlük çekiyor. Halk korkudan evlerinden çıkamıyor” diye konuştu.
OLAY YERİNE GELEN AMBULANS BOMBALANDI

Olay yerine giden bir ambulans şoförünün de hava saldırısında öldüğünü söyleyen Mişal, 6 sivilin daha yaşamını yitirdiğini, onlarcasının da yaralandığını aktardı.
Mişal, “Hareket eden her şey bombalanıyor. Halk panik içinde ne yapacağını bilmiyor. Yaralılar hastanelerine dahi götürülemiyor” dedi.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elizabeth Trudeau dün yaptığı açıklamada, Rusya’nın ve Esed rejiminin Halep’te hava saldırılarını yenilemesini kınadıklarını belirterek, “Son raporlara göre Suriye’de beş hastaneye ve bir ambulansa saldırdılar. Bunun uluslararası hukukun ihlali olduğuna inanıyoruz.” ifadesini kullanmıştı.
Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov ise dün yaptığı açıklamada, Rus jetlerinin 28 gündür Halep üzerinde uçmadığını savunmuştu. 

BU HABERLERİ DE OKUYUN

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir