Halep’te son durum: Türk tankı vuruldu: ölü ve yaralılar var


TSK’ya ait tank Suriye’de vuruldu.

Suriye’de, muhalif savaşçılara destek veren Türk Silahlı Kuvtleri’ne ait 1 tank, Suriye’nin kuzeyinde Halep‘e bağlı Akterin kasabasında vuruldu. Isı güdümlü kornet tipi silahla vurulan tank imha olurken, saldırıda 1 askerin hayatını kaybettiği, 2 askerin de yaralandığı öğrenildi.

Tankın IŞİD tarafından hedef alındığı belirtildi. Sosyal medya hesapları ise tankın vurulma anına dair görüleri paylaştı.
Tankın hedef olduğu Akterin beldesinde son 4 gündür şiddetli çatışmalar yaşanıyordu. Ekim ayının son haftasında bölgeye saldıran ÖSO birlikleri Akterin ve çevresindeki köyleri ele geçirmişti.

1 Ekim’de karşı saldırı düzenleyen IŞİD, ÖSO‘nun karadan TSK, havadan koalisyon desteği ile 10 günde ele geçirdiği köylerin tamamını bir kaç saatlik operasyonun ardından yeniden ele geçirmişti. Son gelişme sonrasında TSK’nın karadan yoğun bombardımanı sürerken, bölgede şiddetli çatışmalar sürüyor. Bu arada hayatını kaybeden askerin Alpar Kocaman olduğu öğrenildi. Dün meydana gelen olay sonrası cenazesi Türkiye’ye getirilen Kocaman için ilk tören bu sabah saatlerinde düzenlendi. HaberYirmi

CANLI: HALEP’te son durum
CANLI: Musul operasyonunda son durum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir