El Bab’ta son durum (26 Ocak 2017): Köyler bir gecede gitti geldi


TSK destekli muhalif grupların El Bab‘a yönelik operasyonun da sıcak çatışmalar devam ediyor. 25 Ocak akşam saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda meydana gelen çatışmalarda bir Türk askeri hayatını kaybederken, 5 askerin de yaralandığı bildirildi. Yaşamını yitiren askerin Ordu’nun Fatsa ilçesi nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Kerem Çalışkancı olduğu açıklandı.

SUFLANİYE 1 GECEDE İKİ KEZ EL DEĞİŞTİRDİ
Diğer taraftan IŞİD‘in, bomba yüklü araçlarında kullanıldığı karşı saldırısında, iki kez el değiştiren Suflaniye köyünün, bir kez daha IŞİD kontrolüne girdi. Ağır çatışmalar, gece geç saatlerde de devam ederken, bölgeye çok sayıda hava saldırısının düzenlendiği rapor edildi. Sabah saatlerinde yaşanan yoğun çatışmalarda ise Suflaniyah köyünün yeniden muhaliflerin kontrolüne girdiği duyuruldu.
Yine 25 Ocak gece saatlerinde YPG kontrolündeki Menbiç‘in batısına da saldıran IŞİD, Hamar, Makta Hajar Saghir, Tal Hozan köylerinin kontrolünü ele geçirdi. ABD hava desteği ile karşı saldırı düzenleyen YPG’nin ise aynı bölgelerde 26 Ocak sabah saatlerinde kontrolü yeniden sağladığı bildirildi. 

TSK: 156 HEDEF VURULDU, SINIRA TAKVİYE YAPILDI
TSK, “Fırat Kalkanı Harekatının 156’ncı gününde, bölgede 206 hedefin imha edildiğini, 23 teröristin etkisiz hale getirildiğini” duyurdu. 
25 Ocak sabahı Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Kilis’in Elbeyli ilçesi üzerinden El Bab
tarafına fırtına obüs topları sevk edildi. 
Batı illerinden getirilen fırtına obüs topları, harekatın yönetildiği
Elbeyli ilçesinden Suriye’nin Halep kentine bağlı El Bab ilçesine gönderildi.
Obüs toplarının geçişi sırasında geniş güvenlik önlemi alınırken, sağlık
ekipleri de eşlik etti.

SON DURUM HABERLERİNİ OKUYUN

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir