El Bab son durum harita (14 Şubat 2017): Muhalifler geri çekildi


El ban son durum harita, 14 şubat 2017, el bab son durum bugün, el bab harita, elbabta son durum, el bab’ta son durum, el bab kimin elinde, el bab düştü mü…
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında 9 Aralık’tan bu yana TSK desteği ile IŞID kontrolündeki El Bab’ı ele geçirmeye çalışan muhalif unsurlar, 12 Şubat gece yarısı başlayan ve 13 Şubat’ta kısmen devam eden IŞİD’in karşı saldırısı sonucu, ele geçirdikleri bazı pozisyonlardan geri çekildi. 

Saldırılarda yaralanan ÖSO savaşçıları Kilis’te tedaviye alınıyor. 13 Şubat’ta 1 asker hayatını kaybetmiş, 4’ü yaralanmıştı. ÖSO’nun da çok sayıda kaybı olduğu bildiriliyor.

Muhalifler El Bab doğusundaki Bza’a köyünün doğusundaki alanlardan geri çekilirken, IŞİD, Kabasin ile El Bab’ı ve iki noktayı da Bza’a köyüne bağlayan güzargahlar arasında koridor oluşturmayı başardı.
Muhalif güçler, El Bab batısındaki kazanımlarını ise korumaya devam ediyor. Kentin batısında Hastane bölgesi, Akil dağı tepesi, Gençlik konutları, EL Bab silolar bölgesi, kentin kuzeyindeki çiftlikler bölgesi, Rai (Çobanbey) kavşağı, kentin güneyinde ise Tadif (Halep-Rakka yolu) kavşağı muhaliflerin kontrolünde bulunuyor. 
Konvansiyonel medya, muhaliflerin geri çekildiği bölgelere yer vermezken, DHA El Babın yüzde 60’ının, resmi Anadolu Ajansı ise yüzde 40’ının Özgür Suriye Ordusu güçlerinin eline geçtiğini duyurdu. 
Ancak muhaliflerin açıkladığı bilgiler ışığında dahi El Bab’taki muhaliflerin kontrolüne geçirdiği alan miktarı yüzde 30’larda kalıyor. Zira, 3 kilometrelik yerleşim hattında, TSK destekli savaşçıların 750 metre kadar ilerleme sağladıkları net biçimde anlaşılıyor. 

09.10: TSK: “SURİYE’de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı’nda, terör örgütü DEAŞ’a ait 178 hedef karadan ve havadan bombalandı, 26 terörist öldürüldü” açıklaması yaptı. 

ESAD YPG KORİDORU İÇİN ÇALIŞIYOR
12 ve 13 Şubat’ta bölgede ilerleme sağlayamayan muhaliflerin, toplanma noktalarında yeni hamleler için hazırlandığı öğrenilirken, Esad güçleri de El Bab güneyinden Menbiç hattına doğru ilerlemeye çalışıyor. 

el_bab_hariita
HARİTA: El Bab Son durum harita 14 Şubat 2017 / 14.02.2017Rejim, YPG koridorunu kendi üzerinden bağlamayı hedefliyor.  

Rejim güçleri bu noktada Taftiyah ve Abu Cabbar köylerini de aralarında olduğu bazı noktaları daha ele geçirdi. Rejimin, YPG ile Tel Rifat’ta imzaladığı “uzlaşma” anlaşması sonrasında El Bab bölgesinden Menbiç’e doğru ilerlemeye çalışması dikkat çekti. Bazı değerlendirmelere göre Esad, Türk ordusu ve muhaliflerin bozduğu YPG koridorunu, daha güneyden Menbiç’e ilerleyerek, kendi üzerinden tamamlamayı amaçlıyor. Böylece TSK ve muhaliflerin önünü YPG ile kesmeyi amaçlıyor. Esad, Hama’dan çok sayıda takviye ile bölgeye asker takviye etmiş, Halep’te tüm ordu yapılanmasını tek komutaya bağlamıştı.  
Bu arada, bugün Rus hava unsurlarının El Bab’a yönelik hava saldırıları raporlandı.

15.16: Suriye’nin Halep kentine bağlı El Bab bölgesinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile
IŞİD arasındaki çatışmalarda yaralanan 8 ÖSO askeri Kilis’e
getirildi. (İHA)

SON DURUM HABERLERİNİ OKUYUN

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir