Musul’da son durum: Musul’un batısına 3 koldan saldırı başladı


Mart 2016 dan bu yana Irak ordusu, Şii militanlar ve ABD hava saldırıları eşliğinde saldırı altında bulunan Musul’a yönelik yeni saldırı dalgası başladı. Bu sabah saatlerinde kentin kuzeyi, batısı ve kuzeydoğusundaki Telafer kentini hedef alan saldırılar Irak devlet televizyonunda duyuruldu. Hemen ardından Musul’un kuzeyi ve batısına yönelik 3 ayrı hattan saldırı başladı.
Kentin batısında hedef alan saldırılar Musul’un güneyinde konuşlu şii ve ordu güçleri tarafından başlatılırken, Musul’un doğu yakasının kuzey bölümlerine yönelik saldırılarda da Irak ordu güçlerinin yer aldığı öğrenildi.
Irak Devlet Başkanı Haydar El İbadi, Irak devlet televizyonuna çıkarak saldırının başladığını ilan etti. 
IŞİD kontrolündeki Musul’a yönelik Irak ve koalisyon unsurlarının ilk saldırısı 2016 Mart ayında başlamıştı. Bugüne kadar altı aşaması duyurulan bu saldırıların sonucunda kentin doğusu ordu güçlerinin kontrolüne geçerken, doğu bölümünün kuzeyi Musul’un doğusu IŞİD kontrolünde bulunuyor. 
Saldırılar kapsamında Şii milisler de Musul’un kuzeybatısında bulunan Telafer kentini ele geçirmek için saldırılarını sürdürüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir