Türkiye El Bab’ta durdu, rejim ilerliyor: YPG koridoruna 14 km kaldı


El Bab’ın TSK destekli ÖSO güçlerinin kontrolüne girmesi ardından, Türkiye’nin El Bab operasyonu tamamlandı. Rusya ve Türkiye El Bab güneyine inilmemesi konusunda anlaşmıştı. 
TSK ve ÖSO’nun güneye yönelmemesi ise rejim ve YPG alanlarının genişlemesine neden oldu. Rejim El Bab güneyindeki Tadif’i kontrol altına alarak doğu yönlü hızlı ilerleyişini sürdürdü. Halep’te 30. Tümen Cumhuriyet Muhafızları adı altında birleşen rejim ordusu, El Bab’ın 11 kilometre güneyinden itibaren, YPG kontrolündeki Menbiç’e doğru ilerliyor. 
Rejim güçleri YPG’nin kontrolünde bulunan Menbiç’e 14 kilometre mesafeye kadar yaklaştı.TSK’nın “anlaşılan” El bab sınırlarına ulaşmasıyla birlikte rejim güçleri, san 1 hafta içinde onlarca bölgeyi ele geçirdi. Devam eden saldırılarda, Menbiç batısında IŞİD kontrolünde bulunan, Tadif başta olmak üzere, Bureyi, Süleyman Dağı, Mişrah, Şamiye, Ruveyda, Şahnasa köylerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda köylü ele geçirdi.

Menbiç'te son durum YPG
Menbiç son durum Suriye: Rejim ordusu Tadif ve güneydoğusundaki çok sayıda noktayı ele geçirip, Menbiç’e 14 km yaklaştı.

Daha önce Tel Rifat’ta yapılan uzlaşma ile rejim ile YPG “stratejik ortaklık” konusunda anlaşmıştı. YPG, rejimin ele geçirdiği bu bölgelerde “defakcto” lojistik hattına sahip olurken, 11 kilometrelik hattın rejim tarafından kapatılmasıyla, Afrin ile Menbiç’i birleştirip, Türkiye’nin Suriye sınırında uzanan koridoru da tamamlamış olacak. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir