Bilanço: Suriye ve Irak’ta hava saldırıları ve sivil kayıplar


*2014 Eylül’den bu yana kayda geçen, resmi duyurulu saldırı ve sivil kayıp sayısı. Haberyirmi
RAKAMLARA İLİŞKİN: Raporla tespit edilebilen olay sayısıdır. 24 Eylül 2014’te YPG‘yi desteklemek için ABD tarafından başlatılan ve diğer “Birleşik unsurların” desteği ile düzenlenen saldırı sayısı, bu rakamların çok üstündedir.  Sadece Kobani için 10 binin üzerinde hava saldırısı düzenlendiği tahmin edilmektedir. Sadece 20-25 Mart arasında Musul’daki saldırılarda yüzlerce sivil ölmüştür. Haberyirmi aylık bilanço için buraya tıklayınız.
RESMİ OLMAYAN RAKAMLARA GÖRE HAVA
SALDIRILARININ SAYISI 100 BİNİ GEÇİYOR
Yukarıdaki sayılar, ülkelerin resmi açıklamalarıyla duyurduğu rakamları yansıtır. Bu raporlar, gün gün “açık kaynak raporlarını dizinleyen” Airwars‘tan edinilmiştir. 
ABD‘nin başını çektiği ve içinde Fransa, Türkiye, Almanya, Suudi Arabistan‘la birlikte 41 ülkenin yer aldığı, ancak ağırlıklı olarak adı geçen ülkelerin katıldığı hava saldırılarının sayısı resmi olmayan rakamlara göre 100 bini aşmış bulunmaktadır. 
Rusya, Suriye, İran gibi diğer “pakt” ülkelerinin bu bilançoya dahil edilmesi halinde bu rakamın 120-145 bin arasında olduğu tahmin edilmektedir. HABERYİRMİ  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir