ABD, Rakka’yı yangın bombalarıyla vuruyor


Rus destekli Suriye rejiminin ülkede giriştiği katliamlara her geçen gün yenisi eklenirken ABD’de Rakka ve bağlı Tabka’da sivil hedeflere yönelik saldırılarını artırdı. 

FOTO: 5 Nisan 2017 Çarşamba günü Tabka 4 km batısındaki Mazraat el-Safsafa köyüne yapılan saldırıdan.

Çoğu kez fosfor bombası kullandığı görülen ABD, bu kez kırsal alanlarda bile yangın çıkarma özelliğine sahip ve kullanımı yasaklanan Fosfor bombası kullanıyor. YPG militanlarının karadan girmeye çalıştığı Rakka‘nın 40 km batısındaki çatışmalar sürerken, ABD savaş uçakları Tabka’ya fosfor bombasıyla saldırdı. Saldırılarda Tabka’nın 4 km doğusundaki ilçenin savunma hattı konumundaki Mazrat Safsafah köyünde yoğunlaştı. Bugün yapılan saldırılarda Rakka kent merkezinin kuzey kesimleri de saldırıya uğradı. Haberyirmi

  FOSFOR BOMBASI NASIL ÖLDÜRÜYOR?: Fosfor dumanının teneffüs edilmesi ciğerlerde ani yaralar oluşmasına ve teneffüs eden kişinin havasızlıktan boğulmasına yol açıyor. Hemen sonraki aşamada insan vücudu içten dışa doğru yanıyor. Çoğu kez, beyaz fosforla yanan kişinin elbiselerinde fazla iz meydana gelmez. Bunun nedeni gazın, yanma reaksiyonu vücut içinden cilde kadar sürdürmesidir. Beyaz fosfor kullanımı sonrasında çekilen fotoğraflar, kemiklerine kadar yanmış, ancak elbiseleri pürüzsüz kurbanlar bulunduğunu ortaya koyuyor. Fosfor bombasına maruz kalmış kurbanlarda başlayan bu yangın, suya girmiş olsa bile hiç bir yöntemle durdurulamıyor.

TAMAMLAYICI HABERLER
ABD Rakka’da fosfor bombası kullanıyor!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir