Hürriyet’in terörist ilan ettiği kişi yolcu çıktı!


Rusya’da 10 kişinin öldüğü 47 kişinin yaralandığı Sen Petersburg’taki bombalı saldırının detayları netleşiyor. 
Iki farklı metro vagonunda  meydana gelen  patlama  sonrasında  saldırgana ait olduğu iddia edilen yeni görüntüler paylaşılırken, saldırganın Kazakistan uyruklu 22 yaşındaki  Maksim  Arishev olduğu bildirildi.
Bu arada Hürriyet Gazetesi  büyük bir skandala imza attı. Metro saldırısıyla ilgili Rus televizyonu REN’in iddiasını haberleş tren gazetenin internet baskısı, metrodaki terör saldırısını gerçekleştirdiği iddiası ile yanında başörtülü bir kadınla güvenlik kameralarına takılan sakallı bir yolcunun  fotoğrafına yer vererek “işte saldırgan” başlığını kullandı. Haberde “Terör zanlısının metroda bomba yüklü sırt çantasını bırakıp kaçtığı iddia edildi” ifadelerine yer verildi. Zanlıya ait olduğu iddia edilen haberdeki fotoğraf, hiçbir resmi açıklamaya dayandırılmadan verilirken, gerçek kısa sürede ortaya çıktı. Saldırgan olduğu iddiasıyla yayınlanan fotoğraftaki kişinin, metronun yolcusu olduğu öğrenildi. (Aşağıda)

Saldırının zanlısı olarak ise Kazakistan uyruklu 22 yaşındaki Maksim Arishev’in tespit edildi öğrenildi. (Aşağıda)

Saldırgana ait olduğu iddia edilen  fotoğraf.

Rus kaynaklarının bu yöndeki açıklamalarına karşın, Hürriyet Gazetesi internet sitesinde “işte terörist” başlığı ile sakallı Müslüman bir yolcunun fotoğrafını yayınlamaya devam etti. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir