Heyet-i Tahrir-i Şam, ilk videosunu yayınladı!


Heyet-i Tahrir-i Şam videosundan
İdlib’te faaliyet yürüten Heyet-i Tahrir-i Şam (Şam’ı Özgürleştirme Heyeti) ilk propaganda videosunu “Yüz yüze” adıyla yayınladı.Keskin nişancı eğitimlerinin yanı sıra, “rejim güçlerinin keskin nişancı atışlarıyla etkisiz hale getirilmesine” yer verilen video, kullanılan başarılı grafik ve kurgusuyla da dikkat çekti.

Uyarı! +18 Bu video içinde yer alan grafik ve görüntüler, şiddet veya kanlı sahneler içeriyor. Yetişkin olmayan kişiler için uygun olmayabilir.

Heyet-i Tahrir-i Şam’da hagi gruplar var
Heyet-i Tahrir-i Şam (Şam’ı Özgürleştirme Heyeti) İdlib’teki örgütlerin çatı yapılanmasının adı. Çatı yapı, ilk kez Astana’daki ateşkes görüşmeleri sonrasında kuruldu. Yapı içinde İdlib merkezli Nureddin Zengi (Harekat Nour el-Din el-Zenki), Şam’ın Fethi Cephesi (Jabhat Fetih el-Şam), Jabhat Ensar El-Din, Liwa el-HakTahrir el-Şam (Levant Kurtuluş Örgütü), Ceyş El Sünnet(Arapça: Jaish el-Sünnet – Türkçe: Ehli Sünnet Ordusu) örgütleri yer alıyor.
Grubun liderliğine ise Ahrar el-Şam‘ın eski lideri Şeyh Ebu-Jaber Haşim yürütüyor.

Suriye’de IŞİD ve Nusra Cephesi’nden sonra en güçlü örgüt olan Ahrar Şam’ın önemli bir kesimi de yeni örgütlenmeye dahil oldu.

ABD, Suriye’de Ocak 2017’de kurulan Heyet Tahrir’uş Şam’ı terör örgütleri listesine eklemişti.

Heyet-i Tahrir-i Şam neden kuruldu
Grubun kurulmasının nedeni ise Astana görüşmeleri oldu. Türkiye ve ABD’nin desteklediği bazı gruplar, Şam’ı Kurtarma Harekâtı adı altında birleşerek ortak açıklama yayınladı. Açıklamada Suriye’deki mücadelede sadece kendilerinin “tek legal güç” olduklarına yer verdiler. Aynı açıklamada Şam’ın Fethi Cephesi’ne karşı da ortak mücadele çağrısı yapıldı.
ABD ve Türkiye destekli diğer Şam’ı Kurtarma Harekâtı adlı yapı içinde ise Şam Şahinleri Tugayları (Elviyet Sugur El Şam), Ceyş El Mücahidinİslam Ordusu (Ceyş El İslam), Mücahitler Ordusu (Ceyş El Müchidîn), Şam Cephesi BirliğiFestegim Kema Umirt (Emredildiğin Gibi Dosdoğru Ol Birliği) gibi örgütler yer alıyordu. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir