Azez ve El Bab’ta ÖSO birbiriyle mi savaşıyor


Halep’e bağlı El Bab ve Azez bölgesinde yaşanan çatışmalarda çok sayıda ÖSO savaşçısı öldü ve yaralandı. Bazı kaynaklar çatışmanın ÖSO’nun kendi arasında, bazıları ise YPG ile yaşandığını duyurdu.
Almasdarnews, Bölgeden gelen ilk güvenilir bilgilere göre” ifadeleriyle aktardığı haberde, bugün erken saatlerde Feylak Şam ve Hamza Tugayı ve Türkiye’de eğitilen ÖSO Polis Güçleri’nin kendi arasında çatıştığı, Azez ve El Bab’ta meydana gelen çatışmalarda 16 kişinin öldüğü, 15’inin de yaralandığı iddia edildi. Haberde yaralıların Kilis’e getirildine yer verildi. 

DHA “YPG ÖSO ÇATIŞTI” DEDİ
Diğer taraftan Dogan Haber Ajansı (DHA), abonelerine servis ettiği haberde “YPG ile çatışan ÖSO’lu 8 yaralının Türkiye’ye getirildiğini” duyurdu. DHA haberinde, “El Bab kırsalında bulunan Şeyh
Maksud Köyü’nde terör örgütü PYD ile çatışan bazı ÖSO askerleri yaralandı.
Yaralılardan 8’i, sınır hattına getirilerek Elbeyli İlçesi’nde bulunan Çobanbey
Sıhhi Tahliye noktasında yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslara taşındı
ve Kilis ile Gaziantep’teki hastanelere götürülerek tedaviye alındı
” denildi. 

Ahrar El Şam, twitter yaptığı açıklamada Tel Rifat güneydoğusunda YPG güçlerinin bölgeye yönelik saldırı girişimini püskürttüklerini duyurdu.
Diğer taraftan bölgeye ilişkin yayınlanan raporların bazılarında ise El Bab’ta ÖSO güçlerinin kendi arasında çatıştığı belirtildi. Ancak iddialara ilişkin taraflardan resmi bir açıklama ya da bilgi henüz yayınlanmadı. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir