İngiltere saldırısı öncesi IŞİD çağrısı: Kurşunlayın, bıçaklayın, ezin!


İngiltere’nin başkenti Londra’da dün gece yaşanan üç farklı saldırıda 6 kişinin öldürülmesi öncesinde IŞİD’in bu yönde çağrı yaptığı ortaya çıktı. “Kurşunlayın, bıçaklayın, ezin” mesajının verildiği çağrı sonrası Londra’da yaşanan 3 ayrı saldırıda 6 kişi öldürüldü.
İlk saldırı kamyonla düzenlendi. Beyaz bir kamyon kalabalığın arasına girdi. 
Londra Köprüsü yakınlarındaki restoranda ise 3 kişi boğazı kesilerek öldürüldü. Vauxhall bölgesinde de 1 kişi bıçaklanarak öldürüldü. Olaylarda en az 6 kişinin öldüğü 48 kişinin yaralandığı açıklandı. Polis saldırıların “terör saldırısı olduğunu” açıkladı.

IŞİD ramazan ayında saldırı çağrısı yaptı. Mesajda, “Kurşunlayın, bıçaklayın, ezin” denildi.

Saldırıyı üstlenen henüz olmadı. Ancak saldırı, IŞİD’in yaptığı çağrıdan hemen sonra gerçekleşti. Çağrıda, “Kafirlerin Rakka ve Musul’da yüzlerce masum sivili hesapsız olarak katlettiği” hatırlatılarak, “Müslümanlardan kafirleri buldukları yerde bıçaklamaları, silahla vurmaları, hiç bir şey yapamıyorlarsa araçla ezmeleri” istendi.
Güvenlik birimlerine göre saldırı, “Yalnız kurt” olarak tanımlanan, örgütle üyesi olmadığı ve bağlantısı bulunmadığı halde örgüte sempati duyan kişilerin işi… Çoğu zaman sabıkaları ya da terör suçları olmayan kişilerin düzenlediği benzer saldırılarda “Yalnız Kurtların” girişimlerini engellemek neredeyse imkansız. Haberyirmi

İLGİLİ HABER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir