Rakka’da “olağanüstü hal” başladı: Son durum harita (8 Haziran 2017)


ABD’ye bağlı YPG militanlarının 5 Haziran’da Rakka saldırısı üçüncü gününe girdi. IŞİD kontrolündeki Rakka’ya kuzey, doğu ve batı yönlerinden saldıran ABD’ye bağlı militanlar, doğu tarafında bulunan en dıştaki Mashalab semtine, kentin batısındaki ilk mahalle olan Hawi El Hawa‘ya saldırıyor. Örgütün her iki mahallenin dış kısımlarında bazı yerleri ele geçirdiği aktarıldı. Diğer taraftan kentte önlemlerini artıran IŞİD, Rakka’da “yayın-intirnet yasağı” uygulamaya başladı. 

Rakka kent merkezi. ABD-YPG saldırısından önce (Arşiv)

Kentteki internet kafelerin faaliyetlerini durduran IŞİD, bununla bilgi aktarımı, panik ve casusluğu önlemeye çalışacak. 

“Rakka Sessizce Ölüyor” hareketi, Rakka’da karartma uygulandığını duyurdu. 

Diğer taraftan örgütün saldırı öncesi casus uçakların görüntü almasını engellemek ve bombardımanda direkt hedef olmamak için sokak aralarına branda ve örtü geren örgüt, bu önlemi kent geneline yaymaya çalışıyor. 

Sokak aralarına çekilen örtüler.
Sokak aralarına, iki bina sırasının arasına çekilen örtüler, bombardımanı engellemiyor. 

Ancak “hedef gözeterek bombardıman yapma” gibi kaygısı olmayan ABD’nin, özellikle örtü ve gergi olan noktalara yoğun hava saldırısı düzenlemeye başlamasıyla onlarca sivilin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Rakka son durum harita 

Rakka’ya yönelik 5 Haziran’da başlayan saldırıda kent kuzeyinde Rakka’nın kuzeydeki savunma hattını oluşturuan 17. Ordu Üssü halen IŞİD kontrolünde. Bu noktanın düşmesi halinde ABD ve kara militanlarının kentin kuzeyinden hızlı biçimde sınıra yaklaşması bekleniyor. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir