YPG’den rejime yeni hamle: Rakka son durum (20 Haziran 2017)


Rakka’nın güneyinde hızla ilerleyen rejim güçleri kentin 37 kilometre güneydoğusuna yaklaştı. Rejimi engellemek isteyen YPG-ABD ise Esad güçlerinin ilerleme hattındaki köyleri ele geçirip Suriye ordusunun önünü kesmeyi amaçlıyor.
Rakka son durum harita 20 Haziran 2017 YPG’nin rejimi engellemeye çalıştığı alanlar çerçeve içinde. Rakka ve Halep kent sınırları kesikli siyah şerit çizgilerle gösterilmiştir.
REJİM HIZLA İLERLİYOR
Suriye rejim ordusu Rakka güney doğusu Tabka ilçesinin güneyinde hızla ilerlemeye devam ediyor. Son olarak Rakka’nın 40 km batısında bulunan Tabka ilçesinin güneyindeki Rusafa’yı ele geçiren rejim birlikleri dün yeni bölgeler ele geçirdi.
Suriye Arap Ordusu-Rusafa bölgesi
Rakka’nın 37 kilometre güneydoğusunda bulunan rejim güçleri, son hamle ile Rusafa bölgesinde IŞİD kontrolündeki Jidaan-Khirbet al Mitaha, Al Siyani-Haq al Thawrati, Rufasa, Dahret a Baj, Jib Abyad, Jib al Ghanim, Ebu Sousa, Jib Aziz, Tal Qulayb, Bir Qulayb, Tall al-Afta, Tal aleuftati, Rajm alhurati, Rajm el Safiya, Bir al Duran, Bir Anbaj, Badr Anbaj, Jab Aababous köylerini ele geçirdi. Böylece Rusafa bölgesinin kontrolü tama olarak rejim unsurlarının denetimine girdi. Rejim birlikleri Rusafa güneyden yeni fotoğraflar geçti. 
Suriye Arap Ordusu’nun (SAA) ve müttefik kabilelerin Rusafa kasaba üzerindeki kontrolü sağladıktan sonra kuzeyindeki Shuwayhan bölgesine doğru ilerlediği rapor edildi.
YPG, Süveyhan (Shuehan-Shuwayhan) köyünü ele geçirdi
YPG, ORDUNUN ÖNÜNÜ KESMEK İSTİYOR 
Rejim ordusunun hızlı ilerleyişi ise en çok YPG’yi tedirgin ediyor. ABD destekli YPG güçleri, rejimin Rakka güney hatlarından ilerlemesinin önüne geçebilmek için, rejimin ilerleme hatlarında bazı bölgelere yönelik saldırıya geçti. Örgüt rejimin Rasafa’yı almasının hemen ardından IŞİD kontrolünde olan ve Rusafa’nın 4 km kuzeyinde bulunan Süveyhan (Shuehan-Shuwayhan) köyünü ele geçirdi. Köyün stratejik hiç bir önemi olmadığı halde, örgütün, sadece rejimin önünü kesmek için bu hatta ilerlediği anlaşılıyor. 
DERTLERİ TOPRAK SAVAŞI
ABD savaş uçakları, PYD/PKK’ya ateş açması üzerine bir Suriye SU-22 savaş uçağını düşürmüş, Rusya Savunma Bakanlığı da ABD ile kuvvet ayrışma kanalını askıya aldığını ve Fırat Nehri’nin batısına geçen koalisyon uçaklarının vurulacağını açıklamıştı. Son olarak da Avustralya, ABD ve Rusya arasında, Suriye uçağının düşürülmesiyle başlayan gerginliğin ardından Suriye üzerindeki hava operasyonlarını askıya aldığını duyurmuştu. Haberyirmi
SON DURUM HABERLERİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir