IŞİD, Lübnan sınırını boşaltıyor: Arsal cephesi kapandı!


LÜBNAN, Arsal (HABERYİRMİ) – Lübnan’ın, Suriye sınırına yakın alanlarda 19 Ağustos’ta başlattığı saldırılar sona erdi. “Dağların Şafağı” adı verilen ve ülkenin Suriye doğu sınırına yakın Ra’s Baalbek, El-Kaa ve El-Fakiha bölgelerini kapsayan saldırılar sonunda IŞİD ile yapılan ateşkes anlaşması yürürlüğe girdi. 27 Ağustos’ta yapılan ateşkes, IŞİD’in 2014’te kaçırdığı 9 Lübnan askerinin cesedini Lübnan’a teslimine karşılık, Suriye’nin Deyrizor şehrine çekilmesini öngörüyordu.

IŞİD’in esir aldığı Lübnan askerleri
Lübnan emniyeti ise kaçırılan askerlerden 8’inin cesetlerini dün teslim almıştı. Lübnan Emniyeti Genel Müdürü Abbas İbrahim, yapılan anlaşma gereğince ülkenin doğusundaki dağlık bölgede bulunan IŞİD savaşçılarının Suriye’nin Deyr ez Zor şehrine gideceklerini belirtmişti.
IŞİD savaşçıları Deyr Ez Zor ve Ebu Kemal’e gidiyor.  

19 Ağustos’ta başlayan Arsal’daki saldırılarda Lübnan 6 askerinin öldüğünü 17’sinin yaralandığını duyurdu. Bölgedeki IŞİD savaşçıları ise aileleri ile birlikte Suriye rejiminin denetiminde Deyr Ez Zor ve Abu Kemal bölgelerine tahliye edilmeye başlandı.Tahliyeler otobüslerle gerçekleşirken, rejimin bu anlaşmadaki rolüne dair detaylar bilinmiyor.

Lübnan ordusu “ateşkesle” Arsal bölgesinde kontrolü sağladı. Yer yer çatışmaların sürdüğü alandan IŞİD tahliye oluyor. (Harita  24 Temmuz 2017’ye aittir)

Bu arada ordu, geri aldığı ülkenin kuzeydoğusundaki Ra’s Baalbek, El-Kaa ve El-Fakiha’nın dağlık bölgelerinde, yerli ve yabancı basın mensupları için bilgilendirme amaçlı “basın turu” düzenledi.
Yerli ve yabancı çok sayıda basın mensubunun katıldığı basın turu yerel saatle 09:00’da Ra’s Baalbek’teki askeri merkezde başladı. Basın mensuplarına Lübnan ordu yetkilileri tarafından bir sunum yapıldı. HABERYİRMİ

İLGİLİ HABERLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir