El Bab son durum harita (27 Ocak 2017): YPG ÖSO’nun kontrolündeki köyü ele geçirdi


PKK’nın Suriye kolu YPG, “Suriye Demokratik Güçleri” (SDF) şemsiyesi altında El Bab‘ın 8 kilometre (kuş uçuşu) batısında bulunan Sha‘ale köyünü ele geçirdi. 

ÖSO‘nun kontrolündeki köyün YPG‘nin eline geçmesiyle birlikte YPG‘nin Suriye kuzeyinde oluşturmak istediği koridorun tamamlanması için 20 kilometrelik alan kalmış oldu.
ÇATIŞMA OLMADAN ELE GEÇİRİLDİ
Bu arada yerel kaynaklar tarafların çatıştıklarına dair hiç bir bilgi geçmedi. Bölgeden gelen raporlarda da çatışmaya dair bir bilgi yer almazken, ÖSO denetimindeki köyün YPG’ye nasıl geçtiği öğrenilemedi. Daha önce aynı bölgede bazı muhaliflerin para karşılığı köyleri YPG’ye teslim ettiğine dair iddialar dile getirilmişti.
El Bab son durum 27 Ocak 2017
YPG KORİDORUNA SON 20 KİLOMETRE
Suriye kuzeyinde, Hatay’ın güneyinde bulunan Afrin’den başlayan YPG kontrolündeki alanlar, Türkiye’nin Suriye sınırı boyunca devam ederek Mardin Cizre karşısındaki Hasekeye balğı Malikiyah bölgesine kadar 548 kilometre boyunca uzanıyor. “YPG koridoru” olarak tanımlanan hattın eksik parçası ise El Bab-Kabain arasında bulunan 20 kilometrelik alan. El Bab, Kabasin halen IŞİD kontrolünde bulunurken, doğu batı yönlü kırsalı ise ÖSO denetiminde bulunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir