Askerler mesaj atıyor: Görev İdlib, hakkınızı helal edin!


TÜRKİYE, Ankara (HABERYİRMİ) – Türkiye’nin 25 Eylül’de Kazakistan Astana’da yapılan Suriye zirvesinde Rusya ve İran’la mutabakat sağladığı İdlib için hareketlilik artıyor. Rusya’nın 15 Eylül’den bu yana bombardıman düzenlediği, Türkiye’nin Rusya ve İran’la ortak saldırı düzenleyeceği iddia edilen İdlib için son olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) mensup bazı askerlerden “saldırıya dair işaretler” gelmeye başladı.

Mesajlarda görevin İdlib olduğu belirtiliyor
TSK’ya bağlı bazı askerler, görev için İdlib’e gideceklerine dair mesajlar içen fotoğraflar eşliğinde “helallik” isteyerek vedalaştı.  
Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden #turkishairforce #idlib taglarıyla hava üssünde çekilen bir fotoğraf paylaşan faruk_ozdemir_1907 adlı hesaptan, “Görüşemediğim eş dost arkadaşlar hakkınızı helal edin. Allasmarladık” yorumu yapıldı.
ertug_rul_25 adlı bir başka kullanıcı ise #îdlib #suriye tagı yanına “göreve hadi hayırlısı” paylaşımında bulundu.
Benzeri başka paylaşımlar da dikkat çekerken, bu görevin ne olduğuna ilişkin detaylar verilmedi.
Askerlerin yaptığı paylaşımların altına gönderilen yorumlar da dikkat çekti. Kullanıcı yorumlarından bazıları şöyle oldu:

Great TURCO • 12 hours agozamanında bizden destek alan gruplar şimdi bize sıkacak hadi bakalım şimdi beslediklerimizi kanla kanla temizlemek zorunda kalmayız umarım hts bize karşı silah bırakmazsa fena… 

Türkiye, hali hazırda insansız hava araçlarıyla izlediği İdlib semalarında, insanlı uçaklarla keşif ve gözlem faaliyetleri de yürütüyor. Bu gelişmenin benzer keşif görevi mi yoksa “fiili saldırı hazırlığı” olup olmadığı ise bilinmiyor. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir