Yeni Akm’nin temeli atıldı


48 yıl önce inşa edilen ve geçmişte birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Atatürk Kültür Merkezi, 1969 yılında hizmete girdiğinde, dünyanın en büyük dördüncü sanat merkeziydi. AKM, 2008 yılından bu yana kullanılmıyor. Şimdi ise AKM’nin sıkıntılı süreci sona eriyor.

YENİ AKM’NİN TANITIMI 6 KASIM 2017’DE YAPILMIŞTI

6 Kasım 2017 yılında projenin tanıtımını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Taksim Meydanı’nda Atatürk Kültür Merkezi Temel Atma Töreni’nde konuştu.

“İDEOLOJİK BAĞNAZLIKLA HAREKET EDİLİYORDU”

Erdoğan projeyle ilgili birçok bilgi de verdi. Erdoğan, “Bugün ülkemizin sanat ve kültür hayatında çığır açacak gerçekten önemli bir adımı hep birlikte atıyoruz. Eski yapının yıkılıp daha güzel daha modern daha ferah bir bina inşasına karşı çıkanlar kültür sanat hassasiyetiyle değil ideolojik bağnazlıkla hareket ediyordu. Ecdadın deyimiyle bu çevreler üzüm yemenin değil, bağcıyı dövmenin peşindeydi.” diye konuştu.

“YALANLARA BAŞVURDULAR”

Ayrıca Erdoğan, “Eski binayı kendi ideolojilerinin merkezi olarak görenler, bu projeyi engellemeye çalıştılar. Bunlar sokakları karıştırarak projeyi sabote etmeye çalıştılar. Cami yapacağımız, AVM yapacağımız gibi olmadık yalanlara başvurdular.” dedi.

“5 AYRI BLOK OLACAK”

Proje hakkında detay da paylaşan Erdoğan, “Tanıtımını gerçekleştirdiğimiz İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nin hayata geçirilmesi için yeni bir adımı atmaktayız. 5 ayrı bloktan oluşuyor. Bina içerisinde 2073 kişilik dünya standartlarının üzerinde bir opera salonu, 828 kişilik bir tiyatro salonu ve bunlara ait sahne, kulis odaları yer alıyor. Ayrıca projede çalışma odaları, kayıt sütüdyoları ve prova salonları, sanat galerileri, millet kıraathaneleri de yer alıyor.” dedi.

YENİ AKM 20 AYDA TAMAMLANACAK

Ayrıca projenin toplam yatırım bedeli 850 milyon lira olarak açıklandı. Projenin 20 ay içerisinde tamamlanacağı ifade edildi. Yeni AKM’nin şu anki ve tamamlandığı andaki görüntüleri paylaşıldı.