Barut fıçısı Kerkük patladı: Sokağa çıkma yasağı ilan edildi


IRAK, Kerkük (HABERYİRMİ) – 25 Eylül’deki referandum öncesi Peşmerge Türkmen Meclisi’nde silahlı saldırıda bulundu. Türkmenlerin karşılık verdiği çatışmalar devam ediyor. Kentte Kürt yönetimi sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Irak Kürt Bölgesi’nde 25 Eylül’de yapılması planlanan bağımsızlık referandumunun kapsamına alınan Kerkük’te Türkmenler ile Kürtler arasında silahlı çatışmaların yaşandığı bildiriliyor. Bu arada, polisin Kerkük’te sokağa çıkma yasağını ilan ettiği de belirtiliyor.
İngilizce yayın yapan İraqi News’a göre, Kerkük’te Türkmenler ile Kürtler arasında silahlı çatışmalar patlak verdi. Bu arada, Pazartesi günü geç saatlerde yaşanan çatışmalarda bir Kürdün öldürülmesinden sonra polis sokağa çıkma yasağını ilan etti.

Peşmerge güçleri (Arşiv)

Polis tarafından yapılan açıklamada sokağa çıkma yasağının “süresiz” uygulanacağının duyurulduğuna işaret ediliyor. Bu arada, Kerkük’te yaşanan şiddet sırasında bir Kürdün öldürüldüğü olayda bir Türkmen ve bazı Kürtlerin de yaralandığına dikkat çekildi.

Gelişmeleri aktaran IKBY yayın organı Rudaw ise ilk saldırının Türkmen parti binasından yapıldığına yer verdi. Haberde, “referandum kampanyası yürüten sivillere, binayı koruyan güvenlik görevlilerinin ateş açtığı, bir kişinin öldüğü, bunun üzerine bölgeye gelen güvenlik güçlerinin Türkmen’i gözaltına aldığı” iddia edildi.

Haberde polis birimi kaynak gösterilerek, “sokağa çıkma yasağı uygulandığı yönündeki haberlerin doğru olmadığı, sadece kente girişlerde araç araması yapıldığın” yer verildi.

Buna karşın polis Kerkük’te Peşmerge polis gücü dışında silahlı tüm kişilerin gözaltına alınacağını duyurdu. Bu, aynı zamanda silahlı Türkmen grupların pasifize edilmesi anlamına geliyor. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir