İki aylık değişim tek haritada: Rakka son durum interaktif haritası (11 Eylül 2017)


SURİYE, Rakka (HABERYİRMİ) – Rakka kent merkezine yönelik 6 Haziran’da başlayan ABD saldırıları sürerken kentin yarısından fazlası ABD-YPG unsurlarının kontrolüne girdi. 

Rakka son durum 11 Eylül 2017
Rakka son durum 11 Eylül 2017

9 Eylül’de başlatılan Deyr Ez Zor saldırısı nedeniyle kente yönelik bombardıman yoğunlaşırken, ABD‘nin Rakka‘ya yönelik yoğun hava saldırılarında YPG saldırı kolu da hedef oldu. 

YPG, Rakka’da ölen militanların fotoğraflarını yayınladı.

Deyr Ez Zor‘a yönelik saldırı nedeniyle Rakka bombardımanını artıran ABD, kenti insansızlaştırmak için günde 100’e yakın bombardıman düzenlerken, bu saldırıların dünkü bölümünde YPG’li militanlar da hedef oldu. 

Rakka son durum haritası-canlı
Rakka son durum harita 9 Temmuz – 11 Eylül 2017 arasında 65 günlük Rakka son durum haritası.
  • ABD bombardımanında 7 YPG’li öldü. Gelişmeyi IŞİD resmi haber ağı AMAK, yayınladığı bildiri ile resmen duyurdu. YPG ise nedenine yer vermeden “ölen YPG’lilerden 8’inin fotoğrafını” yayınladı. 
  • Diğer taraftan çatışmaların dünkü bölümünde de 2 YPG’linin öldürüldüğü öğrenildi. 
  • YPG kaynakları Rakka merkez hatlarında 23 IŞİD’linin öldürüldüğünü iddia etti.
  • Haberyirmi 9 Temmuz’dan 11 Eylül 2017 tarihine kadar geçen 65 günlük sürede, Rakka’ya yönelik saldırıların haritaya yansımasını tek bir interaktif haritada biraraya getirdi.
  • Yaşanan değişimin gün gün yer aldığı harita YPG’nin kuzey hattında sabit olduğu, güney hattı ile güneydoğu ve güneybatı hatlarından ilerlediği görülüyor. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir