Rejim ordusu Deyr Ez Zor kapısında: Son durum harita (4 Eylül 2017)


SURİYE, Deyr Ez Zor (HABERYİRMİ) – Suriye Arap Ordusu (SAA), Deyr Ez Zor‘a 4 kilometre mesafeye kadar yaklaştı. 
2014’ten bu yana kent merkezinde 137’inci Tugay‘ın da bulunduğu alanda IŞİD kuşatması altında bulunan rejim güçlerinin, kente batıdan yapılan saldırılar sonucu 137’inci Tugay‘daki rejim güçlerine ulaşarak kuşatmayı kırması bekleniyor.

Video: Rejim güçleri, Suhne doğusu Deyr Ez Zor yolunda ilerlerken. ANNA/YOUTUBE
Suriye son durum harita 4 Eylül 2017
Suriye son durum harita 4 Eylül 2017: Batıdan saldıran rejim güçleri, kuşatma altındaki 137 Tugay’a 4 kilometre mesafede

Rejim güçlerinin sadece son 5 günde, Humus ve Hama-Deyr Ez Zor vilayet sınırından hareket ederek 55 kilometre ilerlediği görüldü. 30 Ağustos’ta Deyr Ez Zor’un Hama ve Humus batı vilayet sınırlarına kadar gelen Esad güçlerinin 31 Ağustos Arefe günü ve 1 Eylül’den 4 Eylül Bayramın 3’üncü gününe kadar geçen 5 günlük sürede saldırıların yoğunluğunu artırarak 55 kilometrelik alının kontrolünü ele geçirdi.

Deyr Ez Zor son durum harita 4 Eylül 2017
Deyr Ez Zor son durum harita 4 Eylül 2017

4 Eylül sabah saatlerinde, Deyr Ez Zor’a batıdan yaklaşan SAA’nın IŞİD kuşatması altındaki 137’inci Tugaya 4 kilometre mesafeye kadar yaklaştığı görüldü.

Saldırılara Rus savaş uçakları yoğun bombardımanla destek veriyor.
IŞİD ise yoğun saldırılada direnmeye çalışıyor. IŞİD Deyrizor’un güney girişine al-Mayadin’den destek birlikler gönderdiği bildirildi.

Masyaf Haber Ajansı ve Lazkiye Haber Ajansı ise Suriye Ordusu Kaplan Birlikleri’nin Deyrizor’a girdiğini iddia etti. Ancak gelişme henüz doğrulamadı. 

Deyr Ez Zor’da IŞİD kişatması altında bulunan rejim unsurlarının, şimdiden kutlamalara başladığı öğrenildi. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir