Rejim Rakka güneyde takıldı: Son durum harita (15 Eylül 2017)


SURİYE, Rakka (HABERYİRMİ) – YPG’nin dört bir yanını kuşatarak ABD desteği ile saldırdığı Rakka‘da savaş devam ederken, kente güneydoğusundan ilerleyerek Deyrezor‘a ulaşmak isteyen rejim güçleri, günlerdir ilerleyemiyor. 
İmhe edilen SAA tanklarından biri. Rakka güneyi…

Rakka kent merkezinin 36 kilometre güney doğusunda bulunan Suriye Arap Ordusu‘nun (SAA) ilerleme hattında IŞİD 3 haftadır rejim güçlerine geçit vermiyor. 

Suriye son durum Rakka- Deyrizor haritası 15 Eylül 2017
Suriye son durum Rakka- Deyrizor haritası 15 Eylül 2017 Cuma. Beyaz ok IŞİD’in Ma’adandaki direniş noktası 

Bölgede süren savaştan görüntüler yayınlayan AMAK, rejim güçlerinden ele geçirilen çok sayıda silah ve mühimmata yer verdi.

Örgütün rejime karşı saldırılarda asimetrik yönetmeler kullandığı da dikkatlerden kaçmadı. Kırsal alanlarda imha edilen SAA tankları rejimin haftalardır neden bölgede ilerleyemediğini de gösteriyor. 
ŞİD Suriye’de Rakka, Deyrizor, Hama ve Humus doğusu ile farklı cephelerde savaşıyor. Rakka kent merkezine yönelik ABD destekli YPG saldırısı 6 Haziran 2017’den bu yana devam ediyor.

Deyr Ez Zor cephesinde rejim güçlerinin 5 Eylül’de Deyrizor kuşatmasını kaldırması sonrasında ise YPG unsurları da kente 9 Eylül’de doğudan saldırı başlatmıştı.
IŞİD, Hama Humus doğusundaki alanda da rejim kuşatması altında bulunuyor. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir