“Rus ve rejim güçleri Fırat’ı geçiyor” iddiası: Deyrizor son durum harita


SURİYE, Deyr Ez Zor (HABERYİRMİ) – Rejim ve Rus birliklerinin Deyr Ez Zor‘da Fırat‘ın doğu yakasına geçmek için harekete geçtiği, Rus birliklerinin tahkimat yaptığı bildirildi. 

Fırat Nehri’ne seyreder Rus birliklerinden. Foto 9 Eylül 2017.

Kuzeydoğusunda ABD-YPG saldırısının başladığı IŞİD kontrolündeki kentte, adeta Rusya-rejim ve ABD-YPG unsurları arasında otorite savaşı yaşanıyor. 

Rejim yanlısı bazı raporlara göre Rus ordusuna bağlı birlikler, Deir Ez Zor‘un doğu tarafına geçebilmek için hazırlıklara başladı. Bazı raporlar iddiayı doğrulamak için yukarıda paylaştığımız video görüntülerini yayınladı. Videonun başında, rejim birliklerinin güncel tahkimat sevkiyatı görüntülerine ait fotoğraf kareleri yer alırken, ilerleyen bölümlerde ise Rus birliklerinin “Nehir geçme”, “köprü kurma” becerilerini gösteren 2016 yılına ait Volga Nehri’nde yapılan tatbikata ait görüntüler yer aldı. . 
Rejim ya da Rus birliklerinin Fırat’ı geçtiğine dair henüz doğrulanmış bir rapor bulunmuyor. Buna karşın her iki gücün, Fırat hattında saldırıları artırması dikkat çekiyor. Rus birliklerinin sevkiyat yaptığı ancak henüz nehri geçmediği öğrenildi.

Deyr Ez Zor son durum harita Fırat Nehri kentin doğu ve batısını ikiye ayırıyor.

Deyrezzor doğusunda rejim, kuzeybatısına ise ABD-YPG saldırıyor. Rejim, 5 Eylül’de kent merkezindeki IŞİD kuşatmasının 137 Tugay bölgesindeki kuşatmasını kırmış, havaalanı bölgesindeki kuşatmayı kaldırmak için saldırılarını artırmıştı. 
Son olarak 9 Eylül’de YPG kenti kuzeydeki Haseke güney kırsalındaki Şeddadi hattından saldırı başlattığını duyurmuştu.

Kente yönelik saldırılarda tam anlamıyla Rusya-Rejim ve ABD-YPG otoritelerinin toprak kapma savaşı yaşanıyor. HABERYİRMİ 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir