Video: Rejim O görüntüleri yayınlandı: Üsse böyle girdiler


SURİYE, Deyr Ez Zor (HABERYİRMİ) – Rejim güçleri 5 ve 9 Eylül’de 28 ay süren IŞİD kuşatmasını kırdığı, Deyr Ez Zor’daki Hava Üsssü’nün ele geçirlidiği görüntüleri yayınladı:

Deyrizor Esad Hava Üssü-7 Eylül’de kuşatması kırılmıştı.



DEYR EZ ZOR’A YÖNELİK SALDIRILAR

  • Rejim güçleri Ağustos 2017 itibariyle Hama ve Humus doğu hatlarından, kuzeyde ise Rakkagüneydoğu hatlarından kente saldırılarını yoğunlaştırmıştı. 
  • Son olarak kent merkezinde bulunan 137. Tugay’a yönelik IŞİD kuşatmasını 5 Eylül’de Esad Hava Üssü’ne yönelik kuşatmayı 7 Eylül’de kaldıran rejim güçleri kentin güneydoğusundaki hatlardan Fırat Nehri’ne ise Marrat hattı karşısından ulaşmıştı.
  • 15 Eylül’de Fırat Nehri’nin doğu yakasına geçen rejim kuvvetleri, 18 Eylül’de ise Fırat doğusundaki Mazlum köyünü ele geçirip, Marrat ve Tahla köylerine ulaştı. Deyr ez Zor’a saldırıan taraflardan ABD destekli YPG ise 9 Eylül’de Suriye kuzeyindeki Hasekekentine bağlı Şeddadi hattından kente saldırı başlattı. 
  • ABD bombardımanı eşliğinde düzenlenen saldırılarda Şeddadi kırsalından itibaren uzun bir kol halinde 60 kilometre ilerleyen örgüt Deyr Ez Zor’u batı batı ve doğuya ayıran Fırat Nehri’nin doğu sınırına 2 kilometreye kadar yaklaştı. 
  • YPG son olarak Fırat doğu yakasına 7 kilometre mesafede bulunan Şeker Fabrikası ve Elektrik santralinin kontrolünü de ele geçirdi.
  • 16 Eylül’de rejim ve rus güçleri ile karşı karşıya gelmesi ardandan Rusya YPG unsurlarını havadan vurdu. İlerlemesi yavaşlayan örgüt, Fırat’ın doğusunda kalarak, doğu hattında yayılma stratejisini izliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir