Barzani ne kadar toprak kaybetti: İşte öncesi ve sonrası…


IRAK, Erbil (HABERYİRMİ) – Irak ordusunun 16 Ekim 2017’de Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi‘ne (IKBY) yönelik saldırıları sürürken, HABERYİRMİ, saldırı öncesi durumu gösterir harita ile saldırıların sürdüğü 20 Ekim 2017 arasındaki değişimin haritasını dikkatinize sunuyor. 

1 Ekim – 20 Ekim 2017 Kuzey Irak. Irak ordusunun IKBY’den ele geçirdiği toprakların değişimi

16 Ekim’de başlayan ve 20 Ekim itibariyle Şii unsurlarla devam eden Irak ordu güçlerinin bu saldırılarında Diyala hatından başlayarak Tuzhurmatu, Kerkük, Altınköprü, Tel Keppe, Sincar, Til Koçer gibi bölgeler Irak ordusunun kontrolüne girmiş oldu. 

Ordu birimleri, bu operasyonların Irak’ta iç savaşın başlamadığı ve IŞİD’le çatışmaların yaşanmadığı 2013 öncesindeki duruma getirmeyi amaçladığını söylüyor. 
IKBY yönetimi, 2013’te başlayan ve 2014-2016 arasında kaosun hükum sürdüğü bölgelerde, fırsattan istifade ederek, IŞİD kontrolündeki bölgeleri ABD desteği ile ele geçirmişti. 
IŞİD’in etkisini yitirmesiyle birlikte, Irak merkezi yönetimi peşmerge güçlerinin ele geçirdiği bu alanlara yönelik 16 Ekim’de bir operasyon başlatmıştı. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir