Esad’ın silah deposu bu hale geldi: Öncesi ve sonrası


SURİYE, Deyr ez Zor (HABERYİRMİ) – IŞİD’in, rejimin silah deposu olarak kullandığı stadyumu, insansız hava aracı kullanarak iki küçük bombayla imha etmesi sonrasında yeni fotoğraflar ortaya çıktı. Deyrizor kent merkezinin 4.6 kilometre batısında bulunan kent stadının tamamen imha olduğu görülüyor.

Furat Üniversitesi  Stadı Saldırıdan önce 15 Ekim 2017

Ekim ayında silahlı insansız hava aracı kullanılarak yapılan saldırıda, stad üzerinden atılan iki mini bomba, depolanan silahların üzerine düşmüş ve mühimmatların infilak etmesi ardından tüm silah ve mühimmat infilak etmişti. Çıkan dumanlar ise kentin geniş kesimlerinden görülmüştü. (Videosu için tıklayın.)

Saldırıdan sonra  29 Ekim 2017 
Alan, rejim güçlerinin kontrol altında tutuğu ve aynı zamanda Furat Üniversitesi kampusunun da bulunduğu alanda bulunuyor.
Hedef alınan rejim kontrolündeki stad kent merkezine 4.6 kilometre mesafede bulunuyor. IŞİD’in, kentin batı yönlü en uç naktasından bu uçakları kaldırması değerlendirildiğinde İHA’ların 2.3 kilometre havada uçuş yaptığı ardından geri döndüğü tahmin ediliyor. Bu durumda araçların minimum uçuş mesafesi 4.6 kilometreyi buluyor. HABERYİRMİ


İLGİLİ HABERLER

Mini İHA ile rejimin silah deposu böyle havaya uçuruldu (VİDEO)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir