Savaşın yeni adresi Kaim: Ordu harekete geçti


IRAK, Anbar (HABERYİRMİ) – Irak’ta 7 Ekim’de IŞİD kontrolündeki Havice‘yi, 17 Ekim’de ise Peşmerge kontrolündeki Kerkük ele geçiren Irak ordusu, Irak’ın Suriye sınırına yöneldi. Şii destekli ordu birlikleri, IŞİD’in Irak’ta kontrol ettiği son 3 bölgeden biri olan Kaim’e saldırı için ilerlemeye başladı.  

Ordu birlikleri Kaim cephesine gidiyor. 23 Ekim 2017
Irak’ın güneybatısında Suriye sınırına kadar olan bölgeleri içine kalan Anbar vilayetine bağlı Kaim, IŞİD’in Irak sınırları içinde kalan en büyük yerleşim yeri özelliğine sahip.
Irak ordu güçlerinin bundan önceki saldırı hattı Kerkük’e bağlı Havice ilçesi olmuştu. Havice’ye yönelik ilk saldırı 21 Eylül’de başladı. 4 gün sonra kırsala yönelik “ilk aşamanın tamamlandığı”duyuruldu.

IŞİD Irak’ta Anbar’a bağlı Kaim dışında, Musul güney sınırı ile Selahaddin batı sınırında bulunuyor.

Merkeze yakın kırsalı alanı hedef alan “ikinci aşama” saldırılar ise 29 Eylül’de başlatıldı. Havice ilçe merkezini hedef alan “son aşama” saldırılar 4 Ekim’de ise başlatıldı ve 5 Ekim’de Havice kent merkezi Irak ordusu ve Şii güçlerin kontrolüne girdi

Diğer taraftan bu saldırılar sonrası Kerkük’ü hedef alan Irak ordu unsurları, bu hatta da bir çok bölgeyi gele geçirdi. 16 Ekim’de başlayan ve 20 Ekim itibariyle Şii unsurlarla devam eden Irak ordu güçlerinin bu saldırılarında Diyala hatından başlayarak Tuzhurmatu, Kerkük, Altınköprü, Tel Keppe, Sincar, Til Koçer gibi bölgeler Irak ordusunun kontrolüne girmiş oldu. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir