Başkantte kanlı baskın: En az 20 ölü


AFGANİSTAN, Kabil (HABERYİRMİ) – Afganistan’ın başkenti Kabil‘de hükumete yakın bir televizyon kanalına yapılan saldırıda en az 20 kişi öldü. IŞİD, yayınladığı duyuru ile saldırıyı üstlendi. Görgü tanıkları TV binasına baskının polis kıyafetleriyle düzenlendiği bilgisine yer verdi.

Afganistan’ın Kabil kentinde bir grup silahlı saldırgan bir televizyon kanalına baskın düzenledi.

Görgü tanıkları, Kabil’de bulunan Shamshad TV‘ye yapılan saldırıda, silahlı bir grup saldırganın binayı bastığını, hemen ardından televizyon yayının kesildiğini ve sonrasında bomba sesleri duyulduğunu söyledi.


İçişleri Bakanlığı sözcüsü, iki veya üç saldırganın olaya dahil olduğunu ve güvenlik güçlerinin, televizyon çalışanlarını kurtarmak için alanda bulunduklarını söyledi. 

Olimpik Komitesi sözcüsüne göre, alanın arka çıkışından yaklaşık 20 kişi dışarı çıkarılırken, bir kadın çalışanın kaçmaya çalışırken hayatını kaybettiği düşünülüyor. Yerel medya haberlerine göre, saldırı sırasında yaklaşık 20 gazeteci ve üç polis yaralanırken, alanda devam eden çatışmada üç bomba sesi duyuldu. 

POLİS ÜNİFORMASIYLA GELDİLER
Shamshad TV sahibi Abed Ehsas yerel medyaya yaptığı açıklamada saldırganların, üstlerinde polis üniformasıyla binaya gelerek, binadaki güvenlik görevlilerine el bombasını attıklarını ve en az bir kişinin öldüğünü söyledi. Girişten geçen saldırganların daha sonra haber odasına girerek “önlerine gelen herkese ateş açtıklarını” belirten Ehsas, çoğu çalışanın kaçtığını belirtti.

IŞİD SALDIRIYI ÜSTLENDİ

Saldırı ilerleyen dakikalarda IŞİD tarafından üstlenildi. “İslam Devleti Horasan Eyalet Emirliği”  (The Amir Of Islamic State Khorasan Province – ISKP) imzalı duyuruda saldırının IŞİD tarafından yapıldığına yer verildi.
IŞİD’e yakın haber ajansı AMAK ise saldırıya ilişkin yaptığı duyuruda saldırıda en az 20 kişinin öldüğü iddiasına yer verdi. AJANSLAR / HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir