Irak güçleri Suriye sınırına ulaştı: IŞİD, son durum harita (12 Kasım 2017)


IRAK, Anbar (HABERYİRMİ) – Irak ordu güçleri ve Şii unsurmların Kaim’i ele geçirmesi ardından Irak ordu unsurları Fırat Nehri güneyindeki alanların tamamını kontrol altına alarak Suriye sınırını kontrol etmeyi başardığı öğrenildi. 

Böylece IŞİD‘in Irak’ta sadece Rawa kasabası ve Suriye sınırına sıfır noktada bulunan kırsa çöl alanda kontrolünü sürdürüyor.

Irak askeri birliklerinin Fırat Nehri’ni geçerek Rummana Nahiyesi'ni IŞİD'den geri aldığı belirtildi.
Irak güçleri Suriye sınırına ulaştı

Irak ordu birlikleri ve Şii milislerden oluşan unsurlar, Anbar‘ın batısında, Suriye sınır hattında bulunan IŞİD kontrolündeki Kaim’i 3 Kasım’da ele geçirmişti

Kaim’i ele geçirdikten sonra ilerleyen Irak ordu birlikleri, son olarak 11 Kasım’da Rawa 
kasabasına yönelik bir saldırı başlatıldığını duyurmuştu. 


Rawa‘ya yönelik saldırı sürerken IŞİD’in bölgede direndiği rapor ediliyor.
Irak ordu birliklerinin son saldırılarla birlikte Kaim hattını tamamen kontrol altına aldığı ve Suriye sınırına temas eden hattı genişlettiği görüldü.

Irak ve Suriye IŞİD son durum haritası 12 Kasım 2017
Irak ve Suriye IŞİD son durum haritası 12 Kasım 2017

IŞİD’e karşı operasyonlardan sorumlu Korgeneral Abdulemir Yarullah, yaptığı yazılı açıklamada, askeri birlikler ve yerel aşiret güçlerinin Fırat Nehri’ni geçerek Kaim’in 5 kilometre doğusunda bulunan Rummana Nahiyesi‘ni ele geçirildiğini ifade etti.

Bölgenin Suriye sınırında bulunan Ebu Kemal‘e yönelik Suriye rejim güçlerinin saldırıları da sürüyor. Şii güçler ve ordu birlikleri son olarak Ebu Kemal’i ele geçirdiğini duyurmuş, 10 Kasım’da ise IŞİD, yaptığı karşı saldırıyla Ebu Kemal’in yarısını yeniden ele geçirmeyi başarmıştı. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir