IŞİD orada saldırdı: Çoğu üst rütbeli asker 50 ölü


IRAK, Kerkük (HABERYİRMİ) – Irak ordu unsurlarının 4 Ekim’de ele geçirdiğini duyurduğu Havice’de eş zamanlı saldırılara başlayan IŞİD’in, üç ayrı askeri noktaya düzenlediği saldırılarda, aralarında Şii Haşdi Şabi militanlarının da bulunduğu 40 Irak ordu unsurunu öldürdüğü bildirildi. Örgüt, bugün üstlendiği yeni bir saldırıda ise 6’sı albay ve yargıçlardan oluşan 10 kişinin daha öldürüldüğünü duyurdu.

Irak’ta bulunan IŞİD savaşçıları. Foto: Arşiv

Irak ordusunun zaferini ilan ettiği Havice’de çöle çekilen IŞİD “vur-kaç stratejisi” uygulamaya başladı. IŞİD, geçtiğimiz 4 Ekim’de Irak Başbakanı Haydar İbadi’nin IŞİD’in bölgeden çıkarıldığı yönündeki açıklamasının aksine, Havice’den yeni saldırı ve görüntüler geçmeye devam ediyor. 

3 GÜNDE 3 SALDIRI: 50 ÖLÜ
Kerkük’ün güneyi ve batısında Irak’taki güvenlik güçlerine ve İran destekli Haşd el-Şabiye’ye eş zamanlı saldırı düzenleyen IŞİD, bu baskınlarda aralarında albay ve üst düzey rütbeli askerlerin de bulunduğu çok sayıda askeri öldürdü. Bölgeden yayın yapan Kürt haber sitesi K24’ün haberine göre baskınlarda Irak ordu unsurlarına bağlı en az 40 asker bu saldırılarda öldürüldü. 
Irak ordu komutanlarının ifadelerine göre, saldırılar Havice’ye bağlı Seriat beldesi, Riyad, Hawija yolunda ve güney Kerkük’teki bazı diğer bölgelerde gerçekleşti. 
Önceki gün düzenlenen saldırıda Şeriat köyü Emniyet Müdürü Albay Fadhil al-Sabhawi‘nin aracına ateş açarak oğlu ve güvenlik görevlilerinden beşini öldürdü.
Yine geçtiğimiz gün Havice-Kerkük yoluna sürpriz bir saldırı düzenleyen IŞİD’in, Haşdi Şabi konvoyuna düzenlendiği saldırıda 20 Şii milisi öldürüldüğü bildirildi.
Bölgeden son saldırı haberi de bugün geldi. Örgüt, bugün üstlendiği yeni bir saldırıda ise 6’sı albay ve yargıçlardan oluşan 10 kişinin daha öldürüldüğünü duyurdu.
Böylece son üç günde düzenlenen saldırılarda tamamı Şii Haşdi Şabi üyesi, asker ve yargıçlardan oluşan 50 kişi hayatını kaybetti.
Kerkük’e bağlı Havice ilçesi 4 Ekim 2017’de Irak ordu unsurları kontrolüne girmişti. 16 Ekim’de ise Irak birlikleri ve Haşd El Şabi, 2014’ten beri Kürt Peşmerge güçlerinin işgal ettiği Kerkük’ün tamamını ele geçirmişti. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir