Suriye’de, Hizbullah rejim güçleri ile çatıştı


SURİYE, Dera (HABERYİRMİ) – Suriye’nin Dera kentinde Hizbullah, rejim güçleriyle çatıştı. Suriye’nin güneyinde Hizbullah milisleri ve rejim unsurları arasında çatışma çıktı.
Suriye’nin Dera kentinde Hizbullah, rejim güçleriyle çatıştı. Suriye'nin güneyinde Hizbullah milisleri ve rejim unsurları arasında çatışma çıktı.
Suriye’de, Hizbullah rejim güçleri ile çatıştı.
Mepanews’un haberine göre, Suriye’nin güneyindeki Dera ilinin El Harra beldesi yakınlarında Hizbullah milisleriyle Esed rejimine bağlı unsurlar arasında çatışma yaşandı.
Bölgede askeri konulardan kaynaklı tartışmanın iki grup arasında çatışmaya döndüğünü aktaran kaynaklar, Hizbullah ile rejim unsurları arasında yaşanan çatışma sonucunda her iki taraftan da ölen ve yaralananların olduğunu aktardı.
Öte yandan bölgedeki muhalif kaynakların aktardığı bilgilere göre, El Harra bölgesi yakınların bir süredir İran ve Hizbullah tarafından desteklenen Şii milislerin konuşlandırıldığı ve bölgede siper kazıldığı belirtildi.
Suriye’nin güneyindeki Dera bölgesinde rejim güçleri ve muhaliflerin yanı sıra IŞİD de “Halid bin Velid Ordusu” ismiyle varlık gösteriyor. HAERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir