Afrin sınırında: Türkiye o ‘milli’ silahı ilk kez deneyecek – Özel


TÜRKİYE, Hatay (HABERYİRMİ) – Türkiye kendi imkanlarıyla geliştirdiği bazı silah ve mühimmatları da Afrin hattına sevketti. Buna göre bölgeye sevkedilen o silahlar arasında ilk kez 2016’da Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine giren mobil elektronik harp sistem KORAL’ı sınır hattına konuşlandırdı.

Ana yükleniciliğini Aselsan’ın yaptığı ve Şubat 2016’da ilk kez hava kuvvetleri komutanlığı envanterine giren KORAL Hatay sınırında çalışmaya başladı.
50 alt yüklenici firmanın yapım sürecine dahil olduğu ve bin farklı testi başarıyla tamamlayan sistem mobil elektronik harp silahı olarak hizmet veriyor.
Düşman radarlarını kör etmek, aldatmak ve şaşırtmak için kullanılan sistem bir şaşe üzerine 8×8 tekerlekli taktik araç olarak tasarlandı.
Hatay Reyhanlı KORAL sistemi: Çalışır durumda.
2 ana yapıdan oluşan KORAL, ED olarak adlandırılan Elektronik Destek Sistemi ile düşman radar yayınlarını algılayıp takip ederken, radarı algıladıktan sonra frekans değeri tespit edebiliyor. Daha sonra devreye KORAL ET yani Elektronik Taarruz sistemi devreye girerek düşman radarlarının sinyallerinin bozulması için karşı yayın yapıyor. Böylece düşman radarlarına karşı çok etkili olabiliyor.
Aslında sistem envantere girmeden önce ilk kez, 2015’te Rus Su-24 uçağının düşürülmesi olayından sonra sınıra getirilmişti. 
Sisteminin Rusyanın Suriye’de konuşlandırdığı S-400 füzelerine karşı etkili olabileceği ve savunma sistemlerini kör edebileceğine karşın söylentiler üzerine Rusya makamları böyle bir şeyin mümkün olmayacağını belirtmişti.
Suriye İç Savaşı sebebi ile sınır ötesinden gelebilecek tehditlere karşı sınıra yakın bölgelerde konuşlandırılan KORAL’ın, olası Afrin operasyonunda ilk sınavını vermesi bekleniyor. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir