ABD ve İsrail’in İran piyonu da ortaya çıktı: Ayaklanın


İRAN, Tahran
(HABERYİRMİ) – Ekonomik bahanelerle İran’da başlayan protestolar, ABD’nin İran’ı parçalama planının parçası olarak değerlendirirken, ABD son olarak İran’dan kovulan Şah dönemi artıklarını sahaya sürmeye başladı.

Meryem Rajavi ve ABD Senato temsilcis John McCain 

İran’a girişi yasak olan ve Fransa’da yaşayan ABD piyonları İran’da başlayan sözde “halk hareketlerine destek” mesajları vermeye başladı. Onlardan en dikkat çekeni de yurt dışında İran’ın gelecekteki meşru yönetimi olarak tanınan İran Ulusal Direniş Konseyi’nin (İUDK) başkanı Meryem Rajavi… “Özgür İran Hareketi” adıyla sahaya sürülen Rajavi, şiddietin ve protestoların artırılması için tüm dünyaya çağrı yaptı.


ABD ve İsrail’in açık destek vermesiyle bilinen Özgür İran
Hareketi’nin lideri Meryem Rajavi
konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Rajavi, İran’daki gösterilerin
kapsamının ve şiddetinin arttırılmasını istedi.

KİM BU RAJAVİ
Batı destekli sözde sivil aktivist, İran devriminin başlıca karşıtlarından. Recavi, (Kızlık soyadı Azodanlu) 4 Aralık 1953’te Tahran’da dünyaya gelmiş ancak, ABD ve İsrail’in, İran İslam Cumhuriyeti’nin yıkılıp, yerine getirmeyi umduğu ve yurt dışında İran’ın gelecekteki meşru yönetimi olarak tanınan İran Ulusal Direniş Konseyi’nin (İUDK) başkanı.
İUDK, rejim karşıtı organizasyon ve derneklerin bir arada olduğu “geniş bir çatı” örgüt.
İslam devrimi ile birlikte, İran’dan kovulan Şah dönemi ideolojik Batı yanlısı, laik yapıların sürgündeki parlamentosu” olarak tanımlanabilir. 

Diğer taraftan, İran Devrim Muhafızları’na yakın kaynaklar, Rajavi’nin açıklamalarına sert tepki gösterdi. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir