IŞİD, 2016 ve 2017 ‘bilançosunu’ açıkladı


SURİYE, Musul (HABERYİRMİ) – IŞİD’e yakın haber ajansı AMAK, IŞİD‘in Irak ve Suriye’de kontrol ettiği alanlara yönelik saldırılara karşı gerçekleştirdiği silahlı ve bombalı eylemlerin bilançosunu yayınladı. 

Tamamı Suriye ve Irak’ta gerçekleştirildiği açıklanan “savunma saldırılarının” sayısının ise 771 olduğu duyuruldu. 
IŞİD’in yayınladığı 2016’ya dair infografik bilanço tablosu. Foto: AMAK propaganda photos

AMAK’ın “Ninova Valiliği” mahreciyle duyurduğu bilançoda, saldırıların 493’ü Irak rejim güçlerini, 136’sı YPG’yi, 120’si Suriye rejim güçlerini, 22’si ise Özgür Suriye Ordusu unsurlarını hedef aldı.

IŞİD’in yayınladığı 2017’ye dair infografik bilanço tablosu. Foto: AMAK propaganda photos
IŞİD, 2016’ya dair yayınladığı bilançoda ise bu rakamı 1112 olarak duyurdu. Tahribat gücü yüksek -ölümlü- bombalı araç saldırıları (SVBIED – Suicide Vehicle-Borne İmprovised Explosive Device) şeklinde gerçekleştirilen bu saldırıların ağırlıklı olarak Rakka, El Bab ve Musul’da  düzenlendiği Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu mensubu 83, YPG’nin 135, Suriye rejim güçlerinin 133, Irak unsurlarının ise 761 kayıp verdiği iddia edildi.
2016 Suriye ve Irak’taki çatışmaların en şiddetli geçtiği yıllardan biri oldu. 
9 Aralık 2016’da ABD ve YPG Rakka’ya, Türkiye ve muhalifler de aynı tarihte El Bab’a operasyon başlatmıştı. Aynı dönemde ABD, şii güçler ve Irak ordu güçleriyle Peşmerge unsurları da Musul’a yönelik saldırılarını sürdürüyordu. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir