Moskova’da Afrin pazarlığı: Haritalar masada


RUSYA, Moskova (HABERYİRMİ) – Beklenen Afrin operasyonunun bir türlü başlamamasının nedeni olarak “Rusların Türk uçaklarına uçuş izni vermemesi” olduğu ortaya çıkmıştı. Rusya’nın tavrı sonrasında hızlı şekilde Rusya’ya giden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Rusya’nın “hava sahası yasağı” ile ilgili Moskova’da Rus taraflarla toplantı yaptı.

O görüşmelere ait fotoğraflarda ise İdlib ve Afrin haritalarının masaya serildiği görülüyor.
Toplantı fotoğrafı Foto: Ajanslar
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Ortadoğu’daki son gelişmeleri ele aldığı bildirilmişti.
Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Akar ve Fidan’ın Moskova temasları kapsamında Şoygu ile de bir araya geldikleri belirtilerek “Taraflar, Ortadoğu’daki son gelişmelerin yanı sıra ortak konuları ele aldılar” ifadesine yer verilmişti.
Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde bugün yer alan açıklamada ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ve MİT Müsteşarı Fidan’ın Moskova temaslarında bölgesel güvenlik konuları ve Suriye’deki son gelişmeler ile Astana/Cenevre sürecinin ele alınacağı ve Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Gerasimov ile de bir görüşme yapılacağı kaydedilmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir