Suriye yolu açtı: YPG Afrin’e sevkiyat yapıyor (Özel Haber)


SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) – Rejim güçlerinin yanında savaşan Mukaveme Suriyyi (Suriye Direnişi) örgütünün lideri Mihraç Ural, Suriye rejiminin Afrin’e sevkıyat için karayolu bağlantısını açtığını duyurdu. Ural ilk militan sevkıyatının da Halep Şeyh Maksud mahallesinden gerçekleştiğini söyledi.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarının birlikte yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı beşinci gününe girerken, Suriye rejim unsurlarının Afrin-Menbiç arasında kendi kontrolünde bulunan Nubbol ve Zehra bağlantı yolunu YPG’li militanlara açtığı öğrenildi. 

Kuzey, doğu, batı ve güney hatları TSK/ÖSO unsurlarının kuşattığı Afrin, sadece güneydoğu hattında bulunan iki noktadan rejim bölgesine açılıyor. 

Tel Rifat ilçesinin 11 kilometre güneyinde bulunan rejim kontrolündeki Nubbol ve Zehra bölgesi ile Tel Rifat ilçesinin 12 kilometre güneydoğusunda bulunun Ta’naf beldesinden rejim alanlarına çıkışı bulunan Afrin, bu hatlar üzerinden yine YPG kontrolündeki Menbiç ve oradan da Fırat’ın doğusunda YPG denetiminde bulunan Aynel Arap (Kobani), Tel Abyad (Gire Spi) ve Kamışlı bölgeleriyle bağlantı kurabiliyor.
Mihraç Ural (Ortada) rejim güçleri yanında yer alıyor.
Afrin’de bulunan YPG unsurlarının Menbiç ve doğudaki YPG unsurlarından takviye aldığına dair detayları ise Suriye rejimine hizmet eden Mukaveme Suriyyi (Suriye Direnişi) örgütünün lideri Mihraç Ural sosyal medya hesabından duyurdu.

Ural, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, “Son bilgi Suriye devleti, Afrine giden Nubbol ve Zehra karayolunu ulaşıma açtı. Umarım sabahtan elimize gelen Afrin direnmesine destek konvoyuna yeni destekler eklenir. Bu yolun açılması, Afrindeki askeri güçlerin destek almaları kadar, sivil hareketini kontrol içinde önemlidir” ifadelerine yer verdi.

YPG'nin takviye aldığı iki güzergah. (Kırmızı oklar) Afrin son durum harita 25 Ocak 2018. www.haberyirmi.net
YPG’nin takviye aldığı iki güzergah. (Kırmızı oklar) Afrin son durum harita 25 Ocak 2018. www.haberyirmi.net
Suriye rejim güçleri ile birlikte, iç savaşta rejim saflarında silahlı gruplarla birlikte yer alan Ural, “Halep Eşrefiye’den Suriye devletinin onayıyla kalkan tam teçhizatlı konvoy Afrin direnişine katılmak üzere yola çıktı” diyerek Halep’te yine YPG kontrolündeki Şeyh Maksud mahallesi’nin bitişiğindeki Eşrefiye mahallesinden bölgeye sevkiyatın gittiğini ileri sürdü.
Ural Türkiye’de daha çok “Acilciler” örgütünün lideri olarak biliniyor. Ural 1970’li yıllarda Türkiye’de faaliyet yürütüyordu.
Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (Acilciler), 1970’li yıllarda Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi ardılı olan grupların arasındaki X Örgütü’nün yayınladığı “Türkiye Devriminin Acil Sorunları” isimli broşür çevresindeki kadroların yaşadığı ayrılık sonucu 1977’de doğmuştu. Acilciler ismi, broşürde ileri sü­rülen tezleri kabul edenlere ve bu doğrultuda örgütlenme faaliyeti içinde bulunanlara diğer sosyalist gruplar tarafından verilen isim olarak biliniyor. 
Ural, Acilciler örgütünün 20 yıldır faaliyet göstermediğini savunuyor. O, uzun süredir Suriye’de benzer faaliyetlerini yürütüyor.
Suriye iç savaşı sırasında Suriye’de rejim safında yer alan Ural, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 2013’te düzenlenen bombalı saldırının sanı olarak aranıyor. En son 30 Mart 2016’da Mihraç Ural’ın, muhaliflerin saldırısında öldürüldüğü iddia edilmiş, ancak bu bilginin gerçek olmadığı anlaşılmıştı. HABERYİRMİ

Afrin operasyonu – Canlı Anlatım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir