TSK/ÖSO, 3 beldeye her an girebilir: Afrin son durum harita (12 Şubat 2018)


Afrin son durum harita: 12 Şubat 2018: Afrin son durum harita, Afrin’in son durum haritası, Afrin Türkçe Harita…

Ele geçirilen Mahammediye Köyü Cinderes güneyinde Nasırıyye köyünün doğusunda kalıyor.

SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) – Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarının 20 Ocak’tan bu yana sürdürdüğü Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı‘nda kritik sürece girildi. Çatışmaların bugünkü bölümünde Cinderes batısındaki Muhammediye Köyü ve Amara Tepesi ele geçirildi. İki noktanın ele geçirilmesiyle Cinderes sol tarafından hilal şeklinde sarılmış oldu. Bölgedeki YPG/PKK mevzilerini hedef alan harekat kapsamında TSK/ÖSO güçleri Afrin’in batısındaki üç kritik beldeye çok yaklaştı. 

TSK/ÖSO unsurları Cinderes hattına bakıyor.

YPG’nin sıklıklı omuzdan ya da sehpaya monteli ısı güdümlü ATGM kullandığı bölgede TSK/ÖSO unsurları Afrin doğusunda 3 belde sınırlarına ulaştı. 

En kuzeyde bulunan Racu beldesine 1.5 kilometre mesafede bulunan TSK/ÖSO, kentin batısında orta kesimlerinde bulunan Şeyh Hadid beldesinin sadece 1 kilometre kuzeyinde bulunuyor.
Yine Afrin’ne en yakın batı hattındaki Cinderes beldesine de 3 kilometre mesafede konuşlanmış durumda. (Haritayı tam boy görmek için BURAYA tıklayın.)

Afrin son durum harita: 12 Şubat 2018 / TSK/ÖSO Racu, Şeyh Hadid ve Cinderes beldelerine çok yakın. Haritayı tam boy görmek için BURAYA tıklayın. 

CİNDERES: ÖSO’ya bağlı unsurlar da Cinderes’teki YPG mevzilerine yönelik saldırılarını sürdürüyor. Bölgeden gelen görüntülerde uzun namlulu silahlarla YPG hedeflerinin vurulduğu görüldü. Çatışmaların bugünkü bölümünde Cinderes güneyindeki Muhammediye Köyü ve Amara Tepesi ele geçirildi. İki noktanın ele geçirilmesiyle Cinderes sol tarafından hilal şeklinde sarılmış oldu. 

Genelkurmay Başkanlığı, 24. gününde olan Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekâtıyla 15 hedefin imha edildiği belirtildi.

Cinderes cephesi.

TSK/ÖSO unsurları Cinderes beldesinin doğusundaki Hacı İskender köyünü 11 Şubat’ta tamen kontrol altına almış ve Cinderes’e giden ana yolun kontrolünü sağlamıştı. Bugün de Cinderes batısındaki Muhammediye Köyü ve Amara Tepesi ele geçirildi.

Şimdi, Cinderes önünde YPG’nin iki ayrı köyden oluşan son iki savunma hattı bulunuyor. Ahçele ve Balillur köyleri beldeye kalan bu 3 kilometre alan için konuşlanırken, dış savunma hatlarının düşmesiyle birlikte Cinderes’e girilmiş olacak. Hacı İskender köyünde ÖSO savaşçıları: 

ŞEYH HADİD: Daha kuzeyde yer alan Şeyh Hadid beldesinde de hareketli dakikalar yaşanıyor. Beldenin kuzeyinde bulunan ÖSO/TSK unsurlarıyla Şeyh Hadid arasında hiç bir yerleşim yeri bulunmuyor. TSK/ÖSO, beldenin kuzeyine hakim tüm tepeleri ele geçirmiş durumda. Bu hat ile beldeye giden kuzey ve kuzeydoğu yolları TSK/ÖSO kontrolünde. Bu yol, sadece 1 kilometre uzağında ise Şeyh Hadid beldesi bulunuyor.Unsurlar, diğer ceplerdeki gelişmelere paralel hareket ettiğinden olası bir saldırı emrini bekler pozisyonunda bulunuyor.

ÖSO’ya bağlı Hamza Tugayı. Eğitimi tamamlanan 500 savaşçı cepheye gidiyor.

RACU: TSK/ÖSO unsurları batı cephesinin en kuzeyinde bulunan Racu beldesine de 1.5 kilometre uzağında. Beldenin batısında 2’si düşürülen ATAK halikopter olmak üzere 12 askerin yaşamını yitirdiği 1027 rakımlı tepe bulunuyor. TSK/ÖSO, bu hatta verilen kayıplara rağmen tepenin kontrolünü elinde tutmaya devam ediyor. Bu hat ile Racu arasında tek savunma hattı Maskanlı köyü… Köyün ele geçirilmesi ardandan TSK/ÖSO unsurları belde sınırlarına adım atmaya başlayacak.  

BİN 369 MİLİTAN ETKİSİZ

Harekâta katılan uçakların emniyetle üslerine döndüğünün ifade edildiği TSK açıklamasında “Bölgeden elde edilen bilgilere göre, 12 Şubat 2018 tarihinde, 103 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı bin 369 olmuştur” denildi. 
Açıklamada, hava harekatı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekatının planlandığı şekilde başarıyla devam ettiği bildirildi.

Bu arada PKK’nın kuzey Suriye’deki siyasi çatı oluşumlarını bünyesinde barındıran TEV-DEM yapılanması ve Irak Kürt Biölgesel Yönetimi parlamento üyeleri bugün Afrin’de ortak basın toplantısı düzenledi. PKK’nın, Suriye siyasi yapılanması TEV-DEM (Tevgera Civaka Demokratîk – Demokratik Toplum Hareketi) Afrin’in yanı sıra Suriye kuzeyinde tüm YPG alanlarında bulunuyor. Yapı diğger Kürt siyasi hareketini bölgeden sürmüş, bazı siyasileri de suikastle öldürmüştü. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir