Bu da YPG’li analizi: Efrin düşerse Kamışlı da düşer! (ÖZEL HABER)


IRAK, Süleymaniye (HABERYİRMİ) – “Afrin Cephesi” üyesi Nevzad Salih, “Efrîn düşerse Qamişlo, Duhok, Hewlêr (Erbil) ve Silêmanî (Süleymaniye) de düşecek, kazanırsa da herkes kazanacak” dedi.

“Afrin Cephesi” üyesi Nevzad Salih

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi‘nin kontrolünde bulunan Süleymaniye‘de bulunan YPG destekçileri, örgüt için seferber oldu. 
Irak yönetiminin Suriye’ye yardım götüren ABD unsurlarına açık tutmasına karşın, sivil geçişlerini kontrollü yürüttüğü kuzeydeki Peşhabur sınır kapısından geçiş bekleyen Irak’taki YPG grupları, bölgeye destek göndermek için hazırlıklarını sürdürüyor.
Şırnak Habur’un karşısında bulunan ve Suriye’nin Haseke-Kamışlı kentine ulaşımı sağlayan Peşabur sınır kapısını kullanmak istediklerini belirten “Efrin Cephesi” üyesi Nevzat Salih, kuzey Irak’ta örgütün yayın organına konuştu. 

Afrin’e gerekli desteğin verilmesi için Irak hükümetinin bir an önce sınır kapılarını açması çağrısında bulunan Salih, Rojnews adlı siteye yaptığı değerlendirmede, Afrin için çok sayıda tıbbi malzeme, yardım, gıda, giyim ve militanların ihtiyaç duyacağı malzemeleri göndermek istediklerini söyledi.

Afrin’e destek için birçok çalışma yürüttüklerini belirten Salih şunları söyledi: 
Irak Suriye’yi birbirine bağlayan Peşabur-Semalka sınır kapısı.
“Hükümet bir an önce Rojava (Suiye kuzeyi) ile Başur (Irak kuzeyi) arasındaki Sêmelka Sınır Kapısı’nı açmasını istiyoruz. 
Efrin’e gerekli yardımları yapabilelim. Efrîn düşerse Qamişlo, Duhok, Hewlêr (Erbil) ve Silêmanî (Süleymaniye) de düşecek, kazanırsa da herkes kazanacak. Efrin Cephesi olarak birçok eylem, panel, seminer düzenledik. Şimdi de Efrin için gerekli yardımları götürmek istiyoruz. Topladığımız ilaçların Efrin’e gönderilmesi için hükümetin sınır kapılarını açmasını istiyoruz” HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir