İşte TSK ve YPG’nin Afrin’deki taktik planı


SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) – Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu‘nun (ÖSO) 20 Ocak’ta başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nın 17. günü geride kaldı. PKK’nın Suriye kolu YPG kontrolündeki Afrin’i hedef alan harekatın ilk devresi tamamlanmak üzereyken, TSK/ÖSO ile YPG unsurların sahada taktiksel hatları da netleşmeye başladı.

YPG’nin, TSK/ÖSO saldırılarının Afrin’e bakan uç karargah ve karakollardan geleceği olasılığına göre tahkimat yaptığı görülüyor. Bu öngörüye göre savunma hattını oluşturan örgütün özellikle Afrin’den Türkiye hatlarına giren girintili alanlarda tahkimat ve yığınak yaptığı dikkat çekiyor. 

Harita: Ziya Bilici. Afrin Taktik plan
TSK’nın bölgedeki taktiksel planlarına bakıldığında, YPG’nin tahkim ettiği bu savunma hatlarının da taktik planı belirlediği görülüyor. 
TSK/ÖSO, YPG’nin oluşturduğu bu güçlü hatlara girmek yerine arada kalan dağlık alanlardan Afrin’e girmeyi tercih ediyor. 
Planın bu aşamasında TSK/ÖSO unsurlarının ikinci aşamanın ilk adımı olarak açılan bu gedikleri önce birleştirmek istediği anlaşılıyor. 
Bunun en önemli nedeni ise Afrin’deki bu hatlardan Kilis ve Hatay’ı hedef alan roketli saldırıların halen devam ediyor olması. 
İçeriye doğru giren, Afrin Türkiye sınırı boyunca oluşturulacak bir kuşak bu saldırıların önüne geçecektir. Zira bu yolla sınır hattını güvene alan TSK’nın, Afrin harekatının ikinci aşamasına geçmesi muhtemel görünüyor. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir