Kuzey ve doğu cepheleri birleşti: Afrin son durum harita

Suriye son durum harita (25 Şubat 2018)… BM’nin , 3 gün sonra yürürlüğe girecek ve Suriye’de 1 ay geçerli olacak ateşkes kararını kabul etmesi ardından, TSK ve ÖSO Afrin harekatına hız verdi. Bugün çok sayıda köyün ele geçirilmesi ile doğu cephesi ile kuzey cephesi birleştirildi.


TSK ve ÖSO, sabaha karşı başlayan operasyonlarda Afrin’in kuzeybatısındaki Racu beldesinde Şeyh Muhammedli, Dudu, Semalık, Velikli, Kavanda köyleri YPG’den ele geçirildi.
TSK ve Özgür Suriye Ordusu güçleri, sağanak yağış ve yoğun sis altında harekatı sürdürüyor. Sisli havayı fırsat bilen YPG’nim sızma girişiminde bulunabileceği bölgeler ateş altına alınırken, YPG hatları uçak ve ateş destek vasıtalarıyla baskı ateşi altına alınıyor.
Afrin kuzeydoğusundaki 5 köyün ele geçirilmesiyle birlikte, TSK ve ÖSO güçlerinin Kuzey ve batı cepheleri birleşmiş oldu.

Afrin son durum. İşaretli bölge ele geçirildi.

Bu birleşme ile ise batı, kuzey ve doğu cephelerinin kesintisiz biçimde koridor halinde birbiriyle bağlantısı da kurulmuş oldu.


Yine bugün devam eden harekat kapsamında, doğuda Şeranlı beldesine bağlı Ümran köyü de dün geçe ele geçirildi. Ümranlı köyü Meydanköy barajı doğu kıyısında bulunuyor.


Afrin’de kuzey, doğu ve batı hatlarında açıkta kalan tek nokta olarak ilçenin batısı Hatay sınırındaki Şeyh Hadid cebi kalmış durumda. Yerleşimin olmadığı bu nokta çok dağlık ve kırsal oluşuyla biliniyor. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir