YPG, ilk beldeyi kaybetti: Afrin son durum harita (1 Şubat 2018)


SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) – 20 Ocak’ta başlayan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin kuzeyindeki Bülbül kasabası ve çevresindeki köyleri ele geçirdi. Böylece YPG elindeki ilk belde ele geçirilmiş oldu.

Afrin kuzeyindeki Bülbül kasabasında bulunan Türkiye sınır hattına yakın Bülbül kasabası ve çevresindeki Kurni, Şenkal ve Bak Uşağı köyleri TSK/ÖSO güçlerinin kontrolüne geçti.

Bülbül kasabası

Öğle saatlerinde yapılan ataklarla bu köylerin hemen doğusunda bulunan Zara köyü ile onun bitişiğindeki Ali Kar köyü de TSK/ÖSO güçlerinin kontrolüne geçti. 

Afrin son durum harita 1 Şubat 2018 

Afrin kuzeyinde bulunan köylerin tamamı gece saatlerinden öğle saatlerine kadar süren harekat sonrasında ele geçirildi. Bülbül çevresindeki Şenkal, Kurni, Bak Uşağı köyleri ardından Zara ve Ali Kar köyleri de sonrasında YPG’den ele geçirildi. 
Öğle saatlerinden itibaren başlayan ataklar sonucunda ise bu köylerin arasında kalan Bülbül beldesi ele geçirildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hava destekli saldırılarda 700 YPG’linin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Afrin kuzeyi son durum. 1 Şubat 2018 17.59 itibari ile…

Bülbül kasabası ve köylerin düşmesiyle YPG, doğu, batı hatlarından sonra, kuzey cephesinde de büyük darbe almış oldu. 
Doğu cephesinin kritik savunma hattı olan Busayra Dağı 28 Ocak’ta düşmüş, Batı cephesinde Raco ve Candaris kasaba hatlarında 8 ayrı köy YPG’den ele geçirilmişti. 
Video: Ele geçirilen Bülbül beldesi:

Kurni, Şenkal ve Bak Uşağı köyleri, operasyonun ilk haftasında TSK ve ÖSO güçlerine geçtikten sonra YPG tarafından yeniden geri alınmıştı. 
Video: ELE geçirilen Kurni (Kurna) köyü. 

Bu hamle ile YPG, TSK ve ÖSO güçlerinden geri almayı başardığı Bülbül kasabası, Kurni, Şenkal, Bak Uşağı ve batı hattında Hamam köyünün içinde olduğu tüm köyleri kaybetmiş oldu. 
Aynı zamanda örgüt, Halep’e bağlı Afrin ilçesini çevreleyen 7 büyük beldeden en kuzeydeki Bülbül beldesini de kaybederek, ilk kez bir yerleşim beldesini kaybetmiş oldu.
Yine TSK ve ÖSO güçleri, yeni ele geçirilen alanlarla birlikte 20 Ocak’ta başlayan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, ilk 13 günde varılan en geniş sınırlara ulaşmış oldu. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir