Afrin’de son durum harita: 4 beldede 9 köy ÖSO’da (5 Mart 2018)

Afrin’de son durum harita (5 Mart 2018): Zeytin Dalı Harekatı’nın 45. gününde TSK/ÖSO güçleri 4 beldede 9 köyü kontrol altına aldı. Afrin harekatında TSK, bugünün bilançosunu açıkladı, etkisiz hale getirilen militan sayısının 2 bin 777’yi ulaştığını duyurdu. İşte detaylar….


FOTO: Afrin, TSK ve ÖSO unsurları...

Afrin’de son durum harita (5 Mart 2018) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarının birlikte yürüttüğü, Suriye’nin Afrin kentindeki YPG mevzilerine yönelik ‘Zeytin Dalı Harekâtı 45. Gününde sürüyor. Şeran, Racu, Bülbül, Şeyh Hadid ve Cinderes alanlarında çok sayıda köyde denetimi sağladı.

Dün Şeyd Hadid beldesi başta olmak üzere 7 noktada kontrol sağlanırken, harekat bugünde kritik noktalarda devam ediyor. Son olarak Racu ve Cinderes beldelerinden Afrin’e ulaşan kara yolları kontrol altına alındı.

‘Zeytin Dalı Harekâtı’nın 45’inci gününde, Kilis sınırında konuşlu Türk Silahlı Kuvvetleri birlikleri Fırtına obüsleri ile Afrin kırsalındaki hedefleri ateş altına aldı. Birbiri ardına ateşlenen obüs topları ile Raco bölgesi çevresindeki mevzileri ve kaçış yollarını vurdu. Bu arada Kilis sınırındaki askeri birliklerinde takviye zırhlı iş makineleri getirildi.

Afrin son durum harita 5 Mart 2018
Afrin son durum harita 5 Mart 2018. Ele geçirilen köyler kırımızı okun bulunduğu noktalarda.

Genelkurmay Başkanlığı, harekâtın başından bu yana, 165’i son 24 saatte olmak üzere toplam 2 bin 777 militanın etkisiz hale getirildiğini açıkladı. İşte saat saat gelişmeler…

10.20:

O köyler TSK/ÖSO kontrolünde

Operasyonların bugünkü bölümünde Şeran beldesinin 7 kilometre kuzeyinde Meydanköy Barajı’nın batı kıyısında bulunan Beluşanık, Alıcı köyü

Racu belde merkezinin 3 kilometre doğusunda bulunan Halili ve Kuran köyü

Şeyh Hadid beldesinin 4 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Mistekan ve Arendi köyü ele geçirildi.

Bu köylerden Beluşanık, Alıcı, Karakin köyü öğle saatlerinde ele geçirilirken, dün girilen diğer köylerde ise denetim tam olarak sağlanmış oldu.

12.23:

Cinderes’te sıcak saatler

Komandolar ve özel harekat timleri Cinderes kasabasında sıcak meskun mahal operasyonuna hazırlanırken, kasaba merkezindeki terör hedefleri Türk savaş jetleri ve fırtına obüsleri tarafından yoğun şekilde bombardımana tutuluyor. Cinderes’ten yükselen dumanlar, sınırın Türkiye tarafındaki Hatay’ın Reyhanlı ilçesinden görülüyor.

13.14:

Şeran beldesinin 7 kilometre kuzeyinde ele geçirilen Alıcı (Alcıya) köyünün kontrol edilmesine dair yeni görüntüler servis edildi. Meydanköy Barajı’nın batı kıyısında bulunan köyde ÖSO unsurları görülüyor.

Üstteki video, köyün ele geçirildiği ilk anlarda ÖSO tarafından yayınlandı.

Bölgede ÖSO unsurlarının ilerleyişi sürüyor.

13.27:

Cinderes’te YPG karargahı vuruldu

TSK unsurlarının Cinderes merkezde İHA’lar tarafından belirlenen YPG karargahlarına yönelik atışları sürüyor. Dakikalar önce Cinderes merkezde bulunan YPG noktasının vurulduğu raporlandı. Vurulan alanın cep telefonu ile kaydedilen görüntüleri.

Örgüt bu ve benzeri görüntüleri “sivil katliamı” olarak lanse ederken, olay sonrası “katledilen sivillerden” görüntü geçemedi. Zira askeri kaynaklar, belirlenen konumda vurulan hedefin YPG’nin Cinderes karargahlarından biri olduğunu söylüyor.

15.00:

TSK/ÖSO, Şeran beldesine girdi

Şeran beldesi etrafındaki kritik 4 tepe ele geçirildi. TSK/ÖSO unsurları beldenin doğusundan giriş yaptı. Detaylar.

17.08:

Şeran beldesinin 1 kilometre batısındaki  Kitayra (Katira) köyü ÖSO/TSK tarafından ele geçirildi.

Afrin’de son durum haritası akşam 17.14 itibari ile şöyle şekillenmiş oldu.

Afrin son durum haritası 5 Mart 2018 son durum. Racu, Şeyh Hadid ve Şeran'da ele geçirilen köyler ve noktalar. 17.14
Afrin son durum haritası 5 Mart 2018 son durum. Racu, Şeyh Hadid ve Şeran’da ele geçirilen köyler ve noktalar. 17.14

18.17:

Şeran beldesinin 7 kilometre kuzeyinde Meydanköy Barajı’nın batı kıyısında bulunan Beluşanık, Alıcı köyünün yanında yer alan Karakin köyü ele geçirildi.

Afrin son durum haritası 5 Mart 2018 son durum. 18.01
Afrin son durum haritası 5 Mart 2018 son durum. 18.01

Özellikle Meydanköy Barajı batısında harita ciddi anlamda değişiklik gösterdi.

20.45

Cinderes’te 2 köy ele geçirildi

Afrin Cinderes doğusundaki Kuraybah ve Göbelek köyü ele geçirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir