Cinderes böyle düştü: Afrin son durum haritası (8 Mart 2017)

Cinderes’in batısı ardından beldenin tamamı ÖSO/TSK kontrolüne girdi. Afrin’de son durum haritası. Afrin harekatında kritik gelişme. TSK ve ÖSO unsurlarının 7 Mart sabah saatlerinde başlattığı saldırılar kapsamında Afrin’in en büyük beldesi olan Cinderes’in tamamı TSK/ÖSO güçlerinin kontrolüne girdi. Gelişmeler gün boyu canlı anlatımla Haberyirmi’de


Cinderes'te kontrolü sağlayan ÖSO, belde merkezinde zafer pozu verdi.
Cinderes'te kontrolü sağlayan ÖSO, belde merkezinde zafer pozu verdi.

Cinderes düştü: Afrin’de son durum… Cinderes (Cinderesi) son durum harita

Afrin harekatında kritik gelişme. TSK ve ÖSO unsurlarının 7 Mart sabah saatlerinde başlattığı saldırılar kapsamında Afrin’in en büyük beldesi olan Cinderes’in tamamı TSK/ÖSO güçlerinin kontrolüne girdi. Böylece 6 beldesi olan Afrin’de 5 belde TSK/ÖSO kontrolüne girmiş oldu.

Cinderes operasyonu kapsamında ilk olarak Şeran’da Kafr CenneYeni KatmaMaşallah köyleri ele geçirildi.

Cinderesin büyük bölümünün kontrol altına alındığına ilişkin ÖSO'nun açıklaması.
Cinderesin büyük bölümünün kontrol altına alındığına ilişkin ÖSO’nun açıklaması.

Cinderes’te (Cinderesi) ise şehir savaşı aynı saatlerde başladı. Güneyden Cinderes’e giren TSK/ÖSO bu hatta Cinderes Tepesi’ni ele geçirip, güneydeki ilk mahallede kontrolü sağladı. YPG’nin kenti terketmesi sonucu TSK/ÖSO kontrolü sağladı. Hiç bir varlık gösteremeyen militanlar Afrin merkeze çekildi.

Bu sabah saatlerinde ilerleyen ÖSO güçleri beldenin batısında kontrolü sağladı. Gelişmeler gün boyu CANLI ANLATIM‘LA bu sayfada olacak.

Afrin son durum harita... 15.41 itibari ile...
Afrin son durum harita…

09.00:

Türk Silahlı Kuvvetleri, 20 Ocak7tan bu yana Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bu yana 3 bin LPG’li militanın etkisiz hale getirildiği bildirildi.

10.39:

ÖSO güçleri resmen duyuruldu

Cinderes güney mahallesinin ele geçirlmesi ardından batı hatlarının kontrol altına alındığı resmi olarak duyuruldu.

 

10.43:

Şehir savaşı ilk kez başladı

TSK’ya ait savaş uçakları ve topçu atışları ile Afrin bölgesinde belirlenen PKK/YPG hedeflerini vuruluyor. Diğer taraftan belde güney, batı hatlarında çatışmaların şiddetlendiği ilerlemek isteyen ÖSO unsurlarına YPG/PKK’nın meskun mahal saldırısı düzenlediği belirtiyor. YPG, daha önce Bülbül, Racu, Şeyh Hadid ve Şeran beldelerinde direniş göstermedi. Cinderes‘te ise şiddetli çatışma haberleri geliyor. 30 bin nüfuslu Cinderes, Afrin ilçe merkezi ardından bölgenin en büyük beldesi konumunda.

Cinderes son durum 8 Mart 2018
Cinderes son durum. 8 Mart 2018

 

11.10: 

YPG/PKK Azaz’ın güneyindeki Kafr Kalbin (Kal Cibrin)’de sivil alanları bombalıyor.

11.22:

Cinderes’ten ilk kareler

Cinderes’te çatışmalar sürerken beldenin yüzrde 50’sinin TSK/ÖSO güçlerince ele geçirildiği raporlandı. Bu bilgi resmi kaynakların açıklamalarıyla henüz teyiü edilemedi. Ancak ÖSO unsurlarının beldenin savunma noktalarından bazılarını ele geçirdiğine dair fotoğraflar gelmeye başladı.

Cinderes son durum: ÖSO bazı YPG hatlarını kontrol etmiş görünüyor.
Cinderes son durum: ÖSO bazı YPG hatlarını kontrol etmiş görünüyor.

11.31:

Cinderes tamamen ele geçirildi

Cinderes merkezi ele geçirildi , kuzey bölgesinde ufak çatışmalar devam ediyor.

Beldenin kontrol altına alındığına dair resmi duyuru henüz yapılmadı. Duyurunun tam kontrol sağlanmasının ardından yapılması bekleniyor.

11.56

Cinderes alınınca…

Cinderes’in kontrol altına alınması ardından birlikler sirenlerle kutlama yapıyor.

12.05

ÖSO unsurları beldenin düştüğünü anons etmeye başladı. (Aşağıda) Görüntülerde kentin ele geçirildiği ifade edilirken, kuzey alanlarında çatışmaların sürdüğü ifade ediliyor.

12.12: 

Cinderes Afrin ana yol bağlantısı ÖSO kontrolünde

Cinderes Afrin yolu TSK/ÖSO güçleri tarafından kontrol altına alındı. Beldenin doğusundan Afrin’e gidişler kapanmış oldu. Afrin kuzeyindeki Yalangöze mahallesinden uzanan tali yolun Afrin bağlantısı ise açık bulunuyor. Harita gelecek….

Cinderes son durum. Büyük halka: Ele geçirilen Cinderes merkezi. Doğudaki halka, kontrol edilen Afrin ana yolu… Kuzeydeki halka çatışmaların yer yer sürdüğü YPG’nin Afrin hattının açık olduğu Yalıngöz mahallesi…

12.25

İlk ele geçirilen mahallenin adı “Zeytin Dalı” oldu

Cinderes güneyinde yer alan ilk mahallenin adı Zeytin Dalı Mahallesi oldu. TSK/ÖSO güçleri dün bu mahallenin güneyindeki Cinderes Tepesi‘ni ele geçirmiş, bu sabah saatlerinde ise batıdaki bu mahalleyi kontrol altına almıştı. Afrin’nin 30 bin nüfuslu en büyük beldesinde yaşanan çatışmalar sonrası, ele geçirilen ilk mahallenin adı da Zeytin Dalı olarak değiştirildi. “Zeytin Dalı” adı, 20 Ocak’ta başlayan ve Afrin’de YPG’yi hedef alan harekatın adı olarak duyurulmuştu.

Değişiklik Wikimapia haritasına da hemen yansıdı. Haritadan alınan kesit yukarıda yer alıyor.

 

12.40

Afrin son durum harita / 8 Mart 2018

Afrin son durum haritası 8 Mart 2018
Afrin son durum haritası 8 Mart 2018- Haritayı tam boy görmek için buraya tıklayınız.

Haritayı tam boy görmek için buraya tıklayınız.

12.53

İşte Cinderes’ten görüntüler…

Cinderes’te kontrol sağlandı. Çatışmalar ara ara kuzey kesimlerde sürürken, ÖSO’ya bağlı Doğu Ordusu savaşçıları belde kontrol altına alınmadan öncesine ait bazı görüntüler yayınladı.

13.00

Ve ilan ettiler: Cinderes’te kontrol tümden sağlandı

ÖSO güçleri Cinderes’ten yayınladıkları videoda Cinderes’te kontrolü tamamen sağladıklarını duyurdu.

 

13.53

Kontrol altına alınan Cinderes’ten görüntüler

14.38:

15.30

Afrin’in Cinderesi beldesinden kareler.

16.20

TSK/ÖSO birlikleri Afrin’in kuzey doğusundaki Şeran beldesinin 6 km güney doğusunda kalan Maareste köyünü ele geçirdi. Köy, Azez’in 6 km batısında, Minnak hava üssünün ise 7 km kuzeybatısında yer alıyor.

Afrin son durum harita Şeran güneyi Marasat köyü konumu
Afrin son durum harita Şeran güneyi Marasat köyü konumu

17.06:

Racu beldesi doğusunda YPG’nin “Kara Hapishane” olarak bilinen hapishanesi ele geçirildi. YPG bu hapibhaneyi kendisine muhalif unsurları tutsak etmek için kullanıyordu.

Afrin Racu-Kara Hapishane
Afrin Racu-Kara Hapishane

17.19

Afrin son durum haritası (8 Mart 2018) 

Afrin son durum haritası - 8 Mart 2018
Afrin son durum haritası – 8 Mart 2018

17.30:

2 köy birden kontrol altına alındı

TSK/ÖSO güçleri Şeran beldesinin 9 km güneyindeki Meryem, Hawarghat al-Joz köyünü ele geçirdi. Köy aynı bölgede ele geçirilen Marasat köyünün 3 km güneyinde bulunuyor. Köyün ele geçirilmesiyle Afrin’e olan uzaklık 4 kilometreye (batısında), doğusundaki Minnak hava üssüne ise 6 kilometre mesafeye yaklaşıldı. İki köy de Marasat’ın hemen altında 3 kilometre aşağı kadar olan alanları kapsıyor.

18.01:

 18.06:

Shawagat köyü kontrol altına alındı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir