Racu düştü, hedef Cinderes: Afrin son durum harita (3 Mart 2018)

Afrin son durum harita… Racu sabah saatlerinde tamamen ele geçirildi. Çok sayıda köyü ele geçiren ÖSO/TSK, Cinderes ve Şeran beldelerine dayandı. YPG, onlarca militanını kaybederken çatışmalarda en az 30 rejim milis de öldürüldü.


Raco beldesi TSK/ÖSO güçleri tarafından tamamen ele geçirildi. Cinderes’te ilerleyen güçler beldenin doğusunda iki köyü alarak Cinderes hattında ilerleme sağladı.


Dün beldenin dış mahallelerine ulaşan ÖSO, gece boyu beldede kontrolü sağlamak için Operasyona devam etti.

Havadan ATAK helikopterlerin destek verdiği Raco’nun sabahın ilk ışıklarıyla ÖSO güçlerinin kontrolüne geçti.

YPG’li militanların, belde den çatışmaya girmeden çekildiği öğrenildi.

Racu beldesi. ABD bayrağı ele geçirildi.

Racu’yu kontrol altına alan ÖSO güçlerinin, buldukları ABD bayrağını, ayaklar altına aldıkları da görüntülere böyle yansıdı.

Racu’da son durum harita.

Bu arada Afrin batı cephesinde de sıcak gelişmeler yaşanıyor. ÖSO güçleri Cinderes doğusunda bulunan Hemelka ve Ramadiyeh köylerini ele geçirildi. Daha önce batı, kuzey ve güneyinde kuşatılmış beldenin güneydoğu hatlarında ilk ilerleme sağlanmış oldu.

Cinderes beldesinde son durum harita.

Çatışmaların sürdüğü Cinderes’te ÖSO güçlerinin ilerlemeyi sürdürdüğü ve heran belde sınırlarına giriş yapılabileceği belirtiliyor.


Her cepheden ilerleyen TSK/ÖSO, güçleri Afrin kuzeydoğusunda kritik tepe olan Bafliyun (Bafilyon) dağını, Bülbül beldesinin güneyindeki Meydan Barajı’na yakın Şamandıra köyünü ele geçirdi.


Akşam saatlerinde ise aynı noktadaki Karakinki köyünün de ele geçirildiği raporlandı.

Bafliyun (Bafilyon) Tepesi’nin ele geçirilmesiyle birlikte, bölgenin en hakim noktası da ele geçirilmiş oldu. Bölge, Afrin kent merkezine ulaşmak için stratejik bir noktada bulunuyor.

Afrin son durum harita 2 mart 2018
Afrin son durum haritası 2 Mart’ta böyle görünüyordu. Bugün ise Racu ele geçirildi. Şeran beldesinde Bafilun Dağı, Cinderes doğusunda iki köy ele geçirildi.

Böylece Şeran beldesi de TSK/ÖSO güçlerinin menziline girmiş oldu.
Racu’da etkisiz hale getirilen YPG militanı…


Yine Afrin doğusundaki Kafr Cennet  bölgesinde eski rejim üssünde 30’dan fazla rejim yanlısı militanın öldüğü bildirildi.

TSK ise akşam gece saatlerinde günün bilançosuna dair açıklama yaptı. Açıklamada, “Bugün Afrin’e ulaşan yaklaşma istikameti üzerinde olması ve içinde çok sayıda teröristin barınmasına imkan vermesi nedeniyle kritik bir öneme haiz olan Racu beldesi başta olmak üzere, Hamilek, Ramadiye, Badinli, Karkin, Ali Bezanlı ve Çemenli dahil toplam 7 yerleşim yerinde kontrol sağlanmıştır. İcra edilen bu operasyonlar sonucunda 82 terörist etkisiz hale getirilmiş, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2516’ya ulaşmıştır” denildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir