YPG’li komutan Derviş’in öldürüldüğü kesinleşti

YPG Menbiç komutanı Şervan Derviş öldürüldü. Gelişme Ertuğrul Tugayları tarafından da resmen duyuruldu.


Servan Derviş, ABD'li subaylarla böyle görüntülenmişti.

Daha önce öldürüldüğü iddiası ortaya atılan YPG’nin Münbiç komutanı Şervan Derviş’le ilgili iddia kesinleşti. Derviş’in 24 Mart’ta uğradığı suikast sonucu öldürüldüğü bildirildi. Suriye Kıyam Hareketi tarafından üstlenilen saldırının görüntüleri de yayınlandı.

PKK’nın sözde Münbiç yöneticisi Şervan Derviş keskin nişancılar tarafından öldürüldü. Elebaşı Şervan Derviş, terör örgütü tarafından birçok kirli iş için görevlendirilmiş, Kandil’in talimatlıyla bazen ‘sözcü’, bazen de ‘komutan’ kılığına girmişti.

Son olarak PKK/PYD’nin Münbiç’te kurduğu sözde askeri meclisin sözcüsü olarak atanmıştı. Bu nedenle PKK içinde ‘joker’ olarak biliniyordu. İşgal altındaki Münbiç’i ziyaret eden ABD’li Korgeneral Paul E. Funk’la birlikte poz verip Türkiye’ye tehditler savurması ise büyük tepki çekmişti.

Suikast sonucu öldürüldü

ABD’nin ‘general’ olarak tanımladığı terörist Derviş’in, 24 Mart’ta PKK/PYD’nin Münbiç’teki ana karargâhına gitmek için aracına binmeye çalıştığı sırada, kurşunların hedefi olduğu iddia edilmişti. Ancak suikast görüntülerini yayınlayan Kıyam Hareketi, Derviş’i kapalı mekanda kendi üyeleri tarafından öldürüldüğüne dair görüntüleri, sosyal medya hesabından paylaştı. Ertuğrul Tugayı da Derviş’in öldürüldüğünü duyurmuştu.

Ertuğrul Tugayı duyurusu.

ABD silahlarına ve askerlerine güvenen PKK/PYD’li Derviş, Münbiç’e harekâta hazırlanan Türkiye’yi tehdit etmişti. Tıpkı Afrin’den ardına bile bakmadan kaçan teröristler gibi, “Müdahale olursa, Türk askerine cehennemi yaşatırız” demişti. Münbiç’te Arap halkı katlederek etnik temizlik yapan militan, Ayn el Arap ve Tel Abyad’dan Türkiye’ye yönelik saldırıların da baş faillerinden biri olarak biliniyor.

Son pozunu ABD’li subaylarla vermişti

Şervan Derviş, Twitter adresinden ABD’liler tarafından Münbiç’te eğitilen teröristlerin fotoğraflarını paylaşmıştı. Bu teröristlerin Afrin’de Mehmetçik’e saldırılar düzenlediği ortaya çıkmıştı.

PKK tarafından işgal edilen bölgelere 20’ye yakın üs kuran ABD, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Afrin’den sonra sıra Münbiç’e de gelecek” açıklamasının ardından büyük panik yaşamıştı. Bu nedenle ABD’li Korgeneral Paul E. Funk bölgeye giderek teröristbaşı Derviş’le poz vermiş ve “Bizi vurursanız agresif şekilde karşılık veririz” diyerek Türkiye’yi tehdit etmişti.

Yorum

  1. Murat Kazanlı

    Süper süper :)) İnşallah zerresine kadar doğru bir haberdir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir