ABD, Türkiye’yi yine kandırdı: Menbiç’e büyük yığınak

Menbiç son durum (2 Nisan 2018): ABD’den büyük sevkiyat… Türkiye’ye “çekiliyoruz” mesajı veren ABD, onlarca araçlık konvoyla Menbiç’e dev sevkiyat yaptı.


ABD, Erbil, Haseke üzerinden Kamışlı'ya oradan da Menbiç'e büyük sevkiyat yaptı.

Suriye, Halep (HABERYİRMİ) Menbiç’te son durum harita: Suriye’den çekiliyoruz açıklamalarının ne anlama geldiği belli oldu. Menbiç’tde yeterli güç bulundurmayan ABD, açıklamalarla Türkiye’yi yine kandırdı. “Çekiliyoruz” diyerek, Türkiye’nin bölgeye “ani operasyon” olasılığını geciktiren ABD, onlarca araçlık konvoyla Menbiç’e yığınak yaptı.

Türkiye-Suriye sınırında bulunan Mardin’in Nusaybin ilçesinin karşısındaki Suriye’nin Kamışlı kentinden dün gece ABD ordusunun Münbiç ilçesine doğru yaptığı askeri sevkiyat devam etti.

Yaklaşık bir kilometre uzunluğundaki TIR konvoyunda, TIR’ların üzerinde yakıt tankerleri, askeri araçlar ve beton barilyerlerinin bulunduğu gözlendi.

Nusaybin ilçesinden çıplak gözle görünen sevkiyat dün akşam saat 21.00 sıralarında başladı.

ABD ordusunun yaptığı belirtilen sevkiyatta yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki bir konvoy Kamışlı’dan çıkarak Suriye’nin batısı ve Münbiç kentine doğru hareket etti.

Konvoyda bulunan TIR’ların üzerinde ise askeri araçların, yakıt tankerlerinin ve bazı beton bariyerlerin olduğu görüldü.

Afrin-menbiç sondurum harita.

Konvoyda ambulanslar da bulunurken, söz konusu sevkiyatin son dönemde ABD ile Türkiye arasında PKKYPG terör örgütü varlığı nedeniyle sorun haline gelen Münbiç’e doğru gitikleri öğrenildi.

Kamışlı kentinden çıkıp Münbiç ve Suriye’nin batısına giden sevkiyatın geçişi yaklaşık bir saat sürdü.

ABD’nin gerçekleştirdiği tüm sevkiyatlar, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi kontrolündeki Erbil’e havayoluyla getiriliyor.

Suriye son durum haritası Mart 2018
Suriye son durum haritası. Sevkiyatlar, PKK (Irak) ve YPG (Suriye) kontrolündeki sınırkapısından Haseke-Kamışlı-Kobani ve Menbiç hattına getiriliyor.

Buradan Irak kuzeybatısındaki Peşabur sınırkapısından giren sevkiyatlar (Suriye’nin Semalka sınırkapısı) önce Haseke-Kamışlı hattına, oradan da Kobani ve Menbiç istikametine getiriliyor.

31 Mart’ta da ABD’nin, Suriye’ye, sevkiyat yaptığı görüntülenmişti.  

Yorum

  1. Zaten inanmadık ki kandirilalim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir