Esed rejimi askeri üsleri boşaltıyor

Şam yönetiminin askeri üs ve havaalanlarını boşalttığı bildirildi


SURİYE, Şam (HABERYİRMİ) – ABD’nin açıklamalarının ardından saldırılara karşı kendini korumak isteyen Şam yönetiminin askeri üs ve havaalanlarını boşalttığı bildirildi.

Bölgeden bilgi paylaşımı yapan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Esad rejiminin başlıca havaalanları ve askeri üsleri ABD’nin olası saldırılarına karşı boşalttığını aktardı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden yapılan açıklamaya göre, Esad güçleri, havalimanları ve askeri hava üslerini boşaltmaya başladı.

ABD Başkanı Donald Trump, attığı tweette “Hazır ol Rusya, füzelerimiz geliyor” ifadelerini kullanmıştı. ABD’ye desteğini açıklayan İngiltere askeri operasyona hazır olduğunu belirtmiş, Almanya ise ittifakta yer almayacağını açıklamıştı.

Associated Press ise servis ettiği haberinde, Suriye ordusu ve müttefiklerinin olası Amerikan müdahalesine karşı ülke çapında alarma geçtiğini duyurmuştu.

Diğer taraftan ABD Başkanı Donald Trump akşam saatlerinde yaptığı açıklamasında, “Suriye’ye saldırı ne zaman olacak asla söylemedim. Çok yakında olabilir, ya da hiç yakında olmayabilir!” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump dün dünya gündemine oturan tweet’lerinden sonra bugün yeni bir açıklama yaptı. Kişisel hesabından yeni tweet’ler atan Trump, Suriye için, “Hemen de vurabiliriz, vurmayabiliriz de” şeklinde konuştu. ABD Başkanı, “Suriye’ye ne zaman saldıracağımızı hiç söylemedim. Hemen de vurabiliriz hiç vurmayabiliriz de. Her halükarda, benim yönetimimde ABD bölgeden IŞİD’i sürmek için büyük işler yaptı. Hakettiğimiz, “Teşekkürler Amerika” nerede?” ifadelerini kullandı.

Donald Trump, Suriye kararını “24-48 saat içinde açıklayacağını” duyurmuş, ABD’li komutanlarla toplantı yapmıştı. Sonrasında Trump’ın karara varamadığı duyuruldu.  HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir