“Müslümünlar mezhep savaşı verirken, Trump siyonistlerle işbirliği yapıyor”

Haftasonu İhvan-ı Müslimin Hareketi’nin 90. Yılı nedeniyle Fatih’te düzenlenen etkinliğe katılan Eski Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal: Müslümünlar mezhep savaşı verirken, Trump siyonistlerle işbirliği yapıyor


Halid Meşal

Eski Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal Türkiye’de gelinen son durum değerlendirdi. Haftasonu İhvan-ı Müslimin Hareketi’nin 90. Yılı nedeniyle Fatih’te düzenlenen etkinliğe katılan Eski Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Olup bitenlerin odağında Filistin’in olduğunu söyleyen Meşal, “Düşmanların Filistin’de bir tuzak kuruyor. Ve bir tutum takındılar ve meyveyi toplayacaklar. Filistin’in şartları, konjoktürü zor. Bir bölünmüşlük var. Bir ambargo var. Müslüman liderler gözaltına alınıyor. Mallarıyla canlarıyla Filistin’e sahip çıkan halklar, kendi iç çekişmeleriyle meşguller. Filistin hala kalplerinde güçlü ama kendi iç çekişmelerinden dolayı Filistin davasında son satıra geldiler. O da Filistin’i tamamen bitirip Kudüs’ü İsrail’e hediye etmek” dedi. Müslüman Kardeşler Hareketi’nin (İhvan-ı Müslimin/İhvan) kuruluşunun 90’ıncı yılı dolayısıyla Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’ndeki itkinlikte konuşan Meşal şu mesajları verdi:

Müslümünlar mezhep savaşı verirken,
trump siyonistlerle işbirliği yapıyor

  • Müslümanlar mezhep meseleleriyle uğraşırken, ABD Başkanı Donald Trump’ın Siyonistlerle işbirliği yaparak, Filistin’i cehenneme çeviriyor
  • İhvan, Müslüman cemaatlerden biridir. Hepimiz hata yapabiliriz, eleştirilebiliriz, hatta hasım bile olabilirsiniz. Ancak tüm bu eleştirileri yaparken onurlu ve insaflı olun. İhvan’i yok edemezsiniz, onları en temel haklarından mahrum edemezsiniz. Siz İhvan’ı yok etmeye çalışıyorsunuz oysa ümmeti yok etmeye çalışanlar Siyonistler. Siyonistlerin arkasındaki güçleri görmemezlikten geliyorsunuz.
  • Düşmanlar Filistin’de bir tuzak kuruyor. Ve bir tutum takındılar ve meyveyi toplayacaklar. Filistin’in şartları, konjoktürü zor. Bir bölünmüşlük var. Bir ambargo var. Müslüman liderler gözaltına alınıyor. Mallarıyla canlarıyla Filistin’e sahip çıkan halklar, kendi iç çekişmeleriyle meşguller. Filistin hala kalplerinde güçlü ama kendi iç çekişmelerinden dolayı Filistin davasında son satıra geldiler. O da Filistin’i tamamen bitirip Kudüs’ü İsrail’e hediye etmek. Trump, bir ay sonra ABD büyükelçiliğini taşıyacak. Ve çok büyük bir tehlike var burada. Gazze’yi yok etmeye çalışıyorlar. Çünkü Gazze onların boğazında bir diken oldu. Gazze halkı ise direnişiyle sabrı ve sebatı ve deneyimi ile ambargo altında yok edilmeye çalışılıyor. Bu arada HAMAS’ı da yok etmeye çalışıyorlar. Ama HAMAS dahiyane davranışı ve ulusal aklı, milli iradesi ile düşmanlarını şaşırttı ve şaşırtmaya devam edecek.

İHVANÜ’L-MÜSLİMİN HAREKETİ

Yirminci yüzyılın en başta gelen siyasal İslam hareketi olan Müslüman Kardeşler (İhvanü’l-Müslimin), bir ilkokul öğretmeni olan Hasan el-Benna tarafından 1928 yılında Mısır’ın İsmailiye şehrinde kuruldu.Arap coğrafyasında etkili olan hareket, siyasete adım attıktan sonra ise şimşekleri üzerine çekti.Mısır’da iktidara geldikten sonra Batı destekli Genelkurmay Başkanı Abdulfettah Sisi’nin başını çektiği cunta hareketi, İhvanü’l-Müslimin siyasi hareketinin lideri Muhammed Mursi’ye yaptığı darbe ile harekete yönelik operasyonlar gündeme geldi. Sisi, hareketi terör örgütü olarak ilan ederken, İhvan liderlerinin tümü cezaevlerine gönderildi. Sisis işbirlikçisi bazı ülkelerde de İhvan hareketine yönelik baskılar arttı. İhvan, bir anlamda Arap ülkelerinin Refah Partisi gibi bir rol üstleniyordu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir