Otobüsler hazır: Muhalifler orayı da boşaltıyor

Şam kuzeydoğusundaki Doğu Guta hattını tamamen tahliye eden muhalif unsurlar, şimdi de Şam güneyindeki kontrol alanlarını rejime devrediyor.


Guta. Ahrar ve savaşçılarının tahliyesi

SURİYE, Şam (HABERYİRMİ) Rejim güçlerinin geçen hafta saldırı başlattığı Yermuk hattında kritik gelişme yaşandı. Muhaliflerin Şam güneyindeki kontrol alanlarını devretme konusunda rejimle anlaşmaya vardığı iddia edildi.

Şam kuzeydoğusundaki Doğu Guta hattını tamamen tahliye eden muhalif unsurlar, şimdi de Şam güneyindeki kontrol alanlarını rejime devrediyor. Başkent Şam’ın 3 km güneyinde bulunan ve Yermuk Kampı olarak ifade edilen muhaliflerin denetimindeki alanların rejime devredileceği bildirildi.

Bölgeye yönelik rejim saldırıları geçtiğimiz hafta başlamıştı. Şam güneyinde IŞİD ve Nusra ve bağlı yapılanmaların kontrolündeki alanlara yönelik Suriye topçusunun bugün de saldırılarını sürdürdüğü öğrenildi. Reuters, “Şam yönetiminden yana mücadele eden bölgesel müttefik gruplardan birinin askeri komutanı”na dayandırdığı haberde, operasyonun Yarmuk kampı ve bitişik Hacar el Aswad bölgesini hedef aldığını aktardı. Saldırıların bu sabah topçu ateşi halinde bu sabah hızlandığı aktarıldı.

Başkent Şam çevresi. Muhalifler daha önce Doğu Guta hattını boşaltmıştı. Şimdi de Şam güneyindeki Beyt Sahm kasabasında tahliye hazırlıkları yapılıyor. Harita HABERYİRMİ

Suriye ordusunun, aynı bölgede bulunan Beyt Sahm kasabası yakınında hâlâ muhaliflerin elinde olan bir başka bölgeyi de ele geçirmeye hazırlandığı aktarıldı. Rejim kaynaklarına göre bu noktadaki muhalif unsurlarla anlaşma sağlandı. Buna göre “İsyancılar” bölgeden ayrılıp, İdlib’e gitme konusunda hükümetle bir anlaşmaya vardı. Otobüslerle İdlib’e nakledilecek gruplar ve ailelerinin isim listesi de hazırlanıyor.

Beyt Sahm kasabası yakınında hâlâ muhaliflerin elinde olan bölgede planlanan tahliye sonrasında ise Hacer El Esfed ve Beyt Sahm hattının tamamına yönelik geniş kapsamlı bir kara saldırısının başlayacağı bildirildi.

Şam kuzeydoğusundaki Doğu Guta hattını tamamen tahliye eden muhalif de Türkiye sınırındaki İdlib’e tahliye edilmişti. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir